Ύστερα από πολύ καιρό τα πρωτοπαλίκαρα της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν μαζί στον 7ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Συνολικά 28 χρυσαυγίτες, ανάμεσά τους τα στελέχη του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης, πέρασαν το βράδυ τους σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους της γυναικείας πτέρυγας των κρατητηρίων της ΓΑΔΑ. Οι χρυσαυγίτες κρατήθηκαν ανά δύο και ανά τρεις σε ξεχωριστά κελιά (ανάλογα με τις μεταξύ τους σχέσεις), με εξαίρεση το Νίκο Μιχαλολιάκο που είχε δικό του κελί.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος ήταν εμφανώς ο πιο κακοδιάθετος από τους χρυσαυγίτες. Οι καταδικασθέντες βρέθηκαν για αρκετή ώρα όλοι μαζί στον ενιαίο χώρο των κρατητηρίων, όπου μπορούσαν να κάνουν κάποιο τηλέφωνο. Από αυτό το χώρο περνούσαν και για να πάνε στην τουαλέτα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ethnos.grστο «κοινόχρηστο» σημείο των κρατητηρίων ο Μιχαλολιάκος συνομίλησε με τον Ηλία Κασιδιάρη, γεγονός που προκάλεσε εντύπωση διότι ήταν γνωστό ότι οι δυο τους είναι στα… μαχαίρια. Μάλιστα, εάν κάποιος δεν γνώριζε ότι έχουν διαρραγεί οι σχέσεις τους, δεν θα καταλάβαινε βλέποντάς τους στα κρατητήρια ότι συμβαίνει κάτι μεταξύ τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά τον «εμφύλιο» που μαίνεται στη Χρυσή Αυγή, για όσο χρόνο οι χρυσαυγίτες ήταν όλοι μαζί στον ενιαίο χώρο των κρατητηρίων δεν υπήρξε κάποια ένταση. Εντύπωση προκάλεσε επίσης ότι αρκετοί χρυσαυγίτες συζητούσαν μεταξύ τους και γελούσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, o Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε από τους αστυνομικούς -ενώ βρισκόταν στο κελί του- να του φέρουν ένα βιβλίο που είχε μέσα στην τσάντα του. Το ίδιο ζήτησε και ο Γερμενής, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, διάβαζε την Ιλιάδα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι χρυσαυγίτες δέχτηκαν χθες το βράδυ και επισκέψεις από συγγενικά τους πρόσωπα που τους μετέφεραν προσωπικά τους αντικείμενα.

Σήμερα Παρασκευή θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών και στη συνέχεια θα γίνει η μεταγωγή τους στις φυλακές. Πιθανότερα σωφρονιστικά καταστήματα για την κράτησή τους είναι αυτά των Μαλανδρίνου, Τρικάλων και Δομοκού.

Πηγή: ethnos.gr

Του Αλέξανδρου ΚαλαφάτηΠΗΓΗ