Βεντέτα μεταξύ δύο μεγάλων οικογενειών Ρομά της βορειοανατολικής Αττικής προκάλεσε την αιματηρή συμπλοκή με δύο τραυματίες, που σημειώθηκε χθες Δευτέρα στην οδό Αγίου Μελετίου στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτό προκύπτει από τη μέχρι στιγμής έρευνα της Ασφάλειας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι δύο οικογένειες έχουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια «έχθρα» μεταξύ τους.

 Οι «αντίπαλες» ομάδες Ρομά συναντήθηκαν χθες έξω από μεγάλο σούπερ μάρκετ και ήρθαν γρήγορα στα χέρια. Ένα άτομο ξυλοκοπήθηκε και έφερε χτυπήματα σε όλο του το σώμα. Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο όταν ένας από τους εμπλεκόμενους άνοιξε πυρ, προσπαθώντας να πετύχει τα μέλη της «αντίπαλης» οικογένειας. Οι σφαίρες δεν πέτυχαν το στόχο τους αλλά έναν διερχόμενο πολίτη που επέβαινε σε μοτοσυκλέτα χαμηλού κυβισμού.

Η Αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές εμπλεκομένων στην αιματηρή συμπλοκή. Ένας εξ αυτών εντοπίστηκε τραυματισμένος από τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Αστυνομία έχει ήδη εικόνα για το περιστατικό, αν και δεν τη βοηθούν οι καταθέσεις των προσαχθέντων που χαρακτηρίζονται ως «ιδιαιτέρως φειδωλές».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια καταδίωξης των δραστών τέσσερις άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Οι αστυνομικοί καταδίωκαν τους δράστες που συμμετείχαν στη συμπλοκή, όταν αυτοκίνητο που δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση έκλεισε κατά λάθος το δρόμο στις  μηχανές της ΕΛ.ΑΣ., με αποτέλεσμα να ανατραπούν και να τραυματιστούν οι αστυνομικοί στην άνοδο του Κηφισού.ΠΗΓΗ