Δεν είναι μόνο οι περιπτώσεις όπου πρέπει να δείξουν τις ικανότητές τους στην ταχεία οδήγηση ή στην επέμβαση σε συμβάντα όπου απαιτείται η χρήση σωματικής δύναμης ή άλλων χαρακτηριστικών της εκπαίδευσής τους.

Υπάρχουν και εκείνες οι ανθρώπινες στιγμές, όπου οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας πρέπει να χρησιμοποιήσουν την ανθρώπινη προσέγγιση που απαιτείται για να λυθεί αναίμακτα ένα περιστατικό.

Αυτό συνέβη στην περιοχή της Ομόνοιας πριν από λίγες μέρες όταν από το κέντρο της Άμεσης Δράσης δόθηκε εντολή να μεταβούν στελέχη της σε ένα κτίριο όπου μία γυναίκα ρομά βουλγαρικής καταγωγής και μητέρα ενός παιδιού, είχε βγει στο μπαλκόνι και απειλούσε να αυτοκτονήσει.

Άνδρες της ΔΙ.ΑΣ Αθηνών έσπευσαν άμεσα και βγήκαν μαζί της στο ικρίωμα προκειμένου να την μεταπείσουν.

Όπως φαίνεται χαρακτηριστικά στο βίντεο που εξασφάλισε το Lawandorder.gr, ο ένας αστυνομικός βρίσκεται μαζί της, εκτεθειμένος στον κίνδυνο αν τελικά η γυναίκα προχωρούσε στην απειλή της, να τον τραβήξει μαζί της.

Ο συνάδελφός του ήταν στο μικρό μπαλκονάκι έτοιμος να συνδράμει, εφόσον χρειαζόταν.

Τελικά, η νεαρή γυναίκα μεταπείστηκε και με τη  βοήθεια των αστυνομικών μπήκε πάλι στο εσωτερικό του σπιτιού.

Χαρακτηριστικό της έντασης της στιγμής είναι πως ενώ τα κάγκελα του μπαλκονιού είναι χαμηλά σε ύψος, η ταραχή της είναι τέτοια που δυσκολεύεται να τα υπερπηδήσει και χρειάστηκε η στήριξη των ανδρών της ΔΙ.ΑΣ για να το καταφέρει.

Δείτε το βίντεο:ΠΗΓΗ