Σε… μόδα επιχειρούν να εξελίξουν οδηγοί μηχανών μεγάλου κυβισμού το «σπάσιμο» μπλόκων της ΕΛ.ΑΣ., μετά το περιστατικό που συνέβη το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στην περιοχή του Μαρκοπούλου.

Τότε 8 αναβάτες μηχανών μεγάλου κυβισμού χωρίς πινακίδες «έσπασαν» το μπλόκο της Τροχαίας, αναπτύσσοντας ταχύτητα και περνώντας επιδεικτικά και με τα γκάζια στο… κόκκινο μπροστά από τους αστυνομικούς. Κάτι ανάλογο επιχείρησε να κάνει αργά το βράδυ της Πέμπτης προς ξημερώματα Παρασκευής μία παρέα 5-6 οδηγών μηχανών μεγάλου κυβισμού -χωρίς πινακίδες κι αυτοί- στη λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο.

Οι αναβάτες βλέποντας το «μπλόκο» της ΟΠΚΕ ανέπτυξαν ταχύτητα, αγνοώντας το σήμα των αστυνομικών. Οι πάνοπλοι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., όμως, αυτή τη φορά επιβιβάστηκαν άμεσα στα υπηρεσιακά τους οχήματα και ξεκίνησαν να καταδιώκουν τους οδηγούς των μηχανών. Όπως πληροφορούμαστε η καταδίωξη αυτή κράτησε για αρκετή ώρα και θύμισε ταινία δράσης του Χόλιγουντ. Μπροστά οι μηχανές μεγάλου κυβισμού και πίσω τους τα τζιπ της ΟΠΚΕ, με την… πομπή να φτάνει μέχρι το ύψος της Φυλής και στη συνέχεια να κάνει αναστροφή, να βγαίνει στην Εθνική Οδό και να καταλήγει στον Πειραιά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αρκετά σημεία οι πάνοπλοι αστυνομικοί κατάφεραν να «στριμώξουν» κάποιες από τις μηχανές, ωστόσο, φοβούμενοι ότι μπορεί να προκληθεί κάποιο δυστύχημα (σ.σ. οι αναβάτες δεν φορούσαν κράνος) προτίμησαν να κάνουν πίσω παρά να κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή.

Σε κάθε περίπτωση, η αντίδραση των ανδρών της ΟΠΚΕ που το βράδυ της Πέμπτης περιπολούσαν στον τομέα του Ασπροπύργου ήταν ένα καλό μάθημα προς τους παραβάτες οδηγούς, που είναι σίγουρο ότι την επόμενη φορά θα το ξανασκεφτούν πολύ καλά αν θα πρέπει να «παίξουν» με την ΕΛ.ΑΣ.

KatechakiΠΗΓΗ