Eurokinissi

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στo δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha» και τον Αντώνη Σρόιτερ, τοποθετηθήκε μεταξύ άλλων για το φλέγον ζήτημα της έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών αλλά και για τις ανατιμήσεις προϊόντων.

Για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών είπε:

Πρόκειται για μία κραυγαλέα παράνομη πράξη, χωρίς αμφιβολία. Παντού όπου υπεισέρχεται ανθρώπινος παράγοντας υπάρχει περίπτωση να συμβούν τέτοιες απαράδεκτες πράξεις που δεν μπορεί να έχουν την ανοχή. Μιλάμε για έξι εκατομμύρια ανθρώπους οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί. Ήταν πιθανόν να υπάρξουν κάποιοι που χρησιμοποιώντας προσωπικά στοιχεία να έστησαν αυτή την φάμπρικα.

Η διαδικασία δεν είναι καθόλου ευάλωτη. Ίσα, ίσα η διαδικασία είναι τέτοια που επιτρέπει την άμεση ιχνηλάτιση. Δηλαδή μπορείς να βρεις που είναι η απάτη, αξιοποιώντας μία σειρά από στοιχεία, όπως είναι οι καταγγελίες ή περίεργα περιστατικά, παρατηρώντας ακριβώς τα στοιχεία που δίνει το σύστημα, μπορείς να παρεμβαίνεις άμεσα. Και αυτό έγινε. Όλοι οι διοικητές των ΥΠΕ και των νοσοκομείων έχουν εντολή να παρεμβαίνουν αμέσως. Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε σήμερα σαφή οδηγία προς τις Εισαγγελικές Αρχές να παρεμβαίνουν ακόμα και μέσα στα Εμβολιαστικά Κέντρα. Το θεσμικό πλαίσιο είναι πολύ συγκεκριμένο: Πρόστιμο 5.000 ευρώ ανά περιστατικό και πειθαρχικές διαδικασίες οι οποίες μπορεί να φτάσουν μέχρι και την πιο σκληρή ποινή, που είναι η απόλυση όσων εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία

Η Κυβέρνηση όμως δεν ελέγχει τα Πειθαρχικά. Για κάθε παράβαση προβλέπεται μία συγκεκριμένη διαδικασία. Υπάρχει σαφής οδηγία από την Κυβέρνηση να διαβιβάζονται τα στοιχεία και στην Δικαιοσύνη, εκτός από της Διοικητικές κυρώσεις. Δεν θα επιδείξουμε καμία ανοχή σε αυτήν την ιστορία. Και είναι λυπηρό ότι χθες στην Βουλή, που συζητήθηκε η διάταξη για αυτές τις κυρώσεις -για αυτού του είδους παράνομες συμπεριφορές- η Αντιπολίτευση διάλεξε να μην στηρίξει και να μην ψηφίσει αυτά τα μέτρα, εκπέμποντας ένα μήνυμα, που δεν είναι προς το συμφέρον της προσπάθειας που κάνουμε όλοι μας, να πάρουμε την ζωή στα χέρια μας.

Για τις ανατιμήσεις

Μέχρι πριν από λίγο καιρό ένα κοντέϊνερ ερχόταν από την Κίνα με 1.600 ευρώ και τώρα θέλει 12.500 ευρώ, οι τιμές σε όλα τα εμπορεύματα που είναι χρηματιστηριακά είδη έχουν ανεβεί πάρα πολύ. Είναι κάτι που το παρατηρούν όλοι στον κόσμο.

Αυτό που θα συνεχίσει να κάνει η Κυβέρνηση και που θα ακουστεί και στη Δ.Ε.Θ., είναι η συνέχιση μιας πολιτικής η οποία οικονομικά έχει δυναμώσει την Ελληνίδα και τον Έλληνα, τα ελληνικά νοικοκυριά. Έχει αυξήσει το διαθέσιμο εισόδημα. Θα συνεχίσει μια πολιτική που δημιουργεί ρυθμούς ανάπτυξης, οι οποίοι είναι μοναδικοί για την τελευταία διετία. Έχουμε καταφέρει κι έχουμε διπλάσια αύξηση του Α.Ε.Π. σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Πράγμα που σημαίνει, περισσότερες θέσεις εργασίας, περισσότερες επιχειρήσεις.

Θα έχουμε μέτρα και στήριξη των εισοδημάτων, με τρόπο έμμεσο και σε ό,τι αφορά αυτό που περιμένουμε, δηλαδή τη δυσάρεστη πραγματικότητα, που ειναι αναμενόμενη, με βάση αυτό που γίνεται και στον υπόλοιπο κόσμο. Έχουμε μια συγκροτημένη πολιτική σε τρεις άξονες οι οποίοι είναι πάρα πολύ συγκεκριμένοι. Ο πρώτος άξονας είναι η συνέχιση μιας πολιτικής που θα δυναμώνει το εισόδημα, θα επιτρέπει στον κόσμο να βρίσκει δουλειές, θα του δώσει τη δυνατότητα δηλαδή να περάσει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οικονομική ασφάλεια αυτή την μεταβατική περίοδο των αυξήσεων, που όλοι μας πιστεύουμε ότι δεν θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα. Ο δεύτερος άξονας είναι ότι η πολιτεία θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να λειτουργεί σωστά η αγορά. Αυτό σημαίνει, να μπορεί ο καταναλωτής να έχει επιλογές και να υπάρχει σωστή εποπτεία, για να μην εργαλειοποιηθεί αυτό το κύμα των αυξήσεων, αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα, πάμε στην αισχροκέρδεια, πάμε σε αθέμιτες εμπορικές επιλογές.

Ο τρίτος άξονας, περιλαμβάνει στοχευμένες παρεμβάσεις, εκεί που υπάρχει αυξημένη ανάγκη κανείς να παρέμβει, όπως για παράδειγμα στο ηλεκτρικό ρεύμα. Λίγη υπομονή μέχρι το Σάββατο. Με αυτές τις τρεις παρεμβάσεις, η Κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα ότι δεν θα παρατηρεί απλώς το φαινόμενο. Με αυτή την πολιτική θα φροντίσουμε έτσι ώστε αυτό το κύμα που έρχεται, να έχει το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα, στην οικιακή οικονομία και στην τσέπη της καθεμιάς και του καθενός.





ΠΗΓΗ