«Η μνήμη του γίνεται η ευθύνη μας. Και το χαμόγελό του, η δύναμή μας απέναντι στους εχθρούς της ζωής, της ενότητας και της προόδου» αναφέρει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα 30 χρόνια από τη δολοφονία του Θάνου Αξαρλιάν από τη «17 Νοέμβρη».

«Χρέος μας να μην ξεχάσουμε» τόνισε σε ανάρτηση του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης.

«30 χρόνια από τη δολοφονία ενός ανθρώπου στο όνομα του τυφλού μίσους. Χρέος μας να μην ξεχάσουμε», αναφέρει ο κ. Γαϊτάνης κάνοντας retweet την ανάρτηση του πρωθυπουργού.

Δηλώσεις μέσω social media έκαναν και η Ντόρα Μπακογιάννη, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και άλλα πρόσωπα του χώρου της πολιτικής.

O 20χρονος φοιτητής Θάνος Αξαρλιάν χτυπήθηκε στις 14 Ιουλίου 1992 ενώ περπατούσε στην Καραγιώργη Σερβίας από τα θραύσματα ρουκέτας που η 17Ν είχε εκτοξεύσει κατά του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Παλαιοκρασσά. Ο εκτελεστής της 17 Δ. Κουφοντίνας, τον είχε χαρακτηρίσει «παράπλευρη απώλεια», γράφοντας στο βιβλίο του πως μετά το χτύπημα τηλεφώνησε και εξέφρασε τη «λύπη της 17Ν», ισχυριζόμενος πως ήταν ένα «τραγικό λάθος. Το μοναδικό λάθος της 17Ν».

ΠΗΓΗ