Επεισόδιο μεταξύ αιγυπτιακής φρεγάτας και του τουρκικού «Κεμάλ Ρέις»- του σκάφους που είχε υποστεί σοβαρές ζημιές το καλοκαίρι σε περιστατικό επακούμβησης με την ελληνική φρεγάτα «Λήμνος» , με κυβερνήτη τον αντιπλοίαρχο Ιωάννη Σαλιάρη- φέρεται να έλαβε χώρα κατά την άσκηση «Μέδουσα 2020», με τη συμμετοχή Ελλάδας, Αιγύπτου. Γαλλίας, ΗΑΕ και Κύπρου, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η τουρκική φρεγάτα βρέθηκε πολύ κοντά στον χώρο της άσκησης, με αποτέλεσμα την αντίδραση του αιγυπτιακού σκάφους, που κινήθηκε προς το «Κεμάλ Ρέις» και ζήτησε να απομακρυνθεί από την περιοχή. Το τουρκικό πλοίο, όπως αναφέρθηκε, άλλαξε πορεία και αποχώρησε.

Η συγκεκριμένη άσκηση, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα, είχε προκαλέσει ενόχληση στην Τουρκία, η οποία συνεχίζει στους γνώριμους, στα όρια της φαιδρότητας, τόνους της, εν όψει της συνόδου κορυφής όπου αναμένεται να συζητηθούν κυρώσεις σε βάρος της για την προκλητική της συμπεριφορά.

Στο ευρύτερο αυτό πλαίσιο- και δεδομένων του ύφους και του περιεχομένου των τουρκικών ισχυρισμών και ανακοινώσεων- αξίζει να παρατεθεί σκίτσο από αναγνώστη της που δημοσιεύει η «Πτήση», όπου σατιρίζονται εύστοχα οι κενοί τουρκικοί «τσαμπουκάδες».





ΠΗΓΗ