Η επιχείρηση απεγκλωβισμού του Γενικού Προξένου στη Μαριούπολη Μανώλη Ανδρουράλη, καθώς και του επιτόπιου προσωπικού της αποστολής του ΟΑΣΕ μαζί με μέλη των οικογενειών τους βρίσκεται σε εξέλιξη από την Τρίτη (15 Μαρτίου).

Η επιχείρηση γίνεται σε στενό συντονισμό με τον ΟΑΣΕ, όπως έχει ενημερώσει τους διπλωματικούς συντάκτες το υπουργείο Εξωτερικών, με στόχο να κινηθεί η αποστολή αυτή δυτικά – χωρίς να δίνονται λεπτομέρειες, για λόγους ασφαλείας.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, αξίζει να σημειωθεί, ενημερώνει καθημερινά τους δημοσιογράφους για την εξέλιξη της επιχείρησης. Όμως, παρά την διαρκή ενημέρωση, κυκλοφόρησε τις τελευταίες ώρες «είδηση» που ανέφερε ότι ο Έλληνας Πρόξενος είναι…αιχμάλωτος!

Προς της ανευθυνότητας, το υπουργείο Εξωτερικών, που είχε διευκρινίσει χθες το απόγευμα οτι ο κύριος Ανδρουλάκης κατέλυσε κοντά στο Ουμάν, με στόχο να κινηθεί σήμερα προς τα σύνορα, επανέρχεται εκφράζοντας έντονη ενόχληση και με το σχόλιο ότι η είδηση (σε δημοσίευμα που είδε με έκπληξη και ο ίδιος) περί αιχμαλωσίας αποτελεί «ορισμό του ψεύδους».

«Είμαστε σε συνεχή επαφή μαζί του και ευτυχώς όλα καλά», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά, ενώ νεότερη ενημέρωση θα ακολουθήσει εντός της ημέρας για την εξέλιξη της επιχείρησης απεγκλωβισμού.





ΠΗΓΗ