Επίθεση κατά της Ελλάδας για τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, συνδέοντάς την με την επίσκεψη της Αμερικανίδας υφυπουργού Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ στην Ελλάδα.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η κ. Ζαχάροβα έγραψε πως η Ελλάδα, «με την οποία μας συνδέουν βαθιές ιστορικές ρίζες», ανακοίνωσε την απέλαση Ρώσων διπλωματών την 6η Απριλίου, μια «συγκεκριμένη ημέρα».

«Αν η Νούλαντ εμφανιστεί κάπου, τότε μην περιμένετε καλά πράγματα από εκεί», πρόσθεσε, γράφοντας πως η Αμερικανίδα υφυπουργός ήταν τότε στην Αθήνα. Στη συνέχεια συνδέει την ημέρα (6 Απριλίου) με την επίθεση των Ναζί το 1941, μια «μαύρη μέρα στην ιστορία της Ελλάδας», προσθέτοντας «τι ήταν από την πλευρά των Αμερικανών συμβούλων, σύμπτωση ή διαβολικά ακριβής υπολογισμός;».

Στη συνέχεια λέει πως «το ελληνικό κράτος, που δημιουργήθηκε χάρη στη βοήθεια της Ρωσίας, με πρώτο ηγέτη τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, έμεινε ουσιαστικά χωρίς διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα μας» και πρισθέτει πως «μοιραζόμαστε την ίδια πίστη με τους Έλληνες, κληρονομούμε την ίδια παράδοση και γενικά δεν αρνηθήκαμε ποτέ να βοηθήσουμε τους Έλληνες φίλους μας».





ΠΗΓΗ