Η πρώτη επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τζο Μπάιντεν από τότε που εξελέγη Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών οριστικοποιήθηκε για την Πέμπτη 25 Μαρτίου, ανήμερα δηλαδή της εθνικής μας εορτής.

Ο Τζο Μπάιντεν θα μετάσχει στην τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και αμέσως μετά –όπως επιβεβαιώνουν και κυβερνητικές πηγές- θα ακολουθήσει η τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο. Θα πρόκειται δηλαδή για μία ξεχωριστή, διμερή συνομιλία μεταξύ δύο ηγετών.

Η ελληνική πλευρά υπογραμμίζει ιδιαίτερα τους δεσμούς που έχει η Ελλάδα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, κάτι που τόνισε και ο κ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στο αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» που βρίσκεται στη ναυτική βάση της Σούδας. Οι δεσμοί αυτοί, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, δεν είναι μόνο κοινωνικοί, πολιτικοί, οικονομικοί, είναι πρωτίστως δεσμοί αξιακοί . Όπως σημειώνουν από την κυβέρνηση, η παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου στην Σούδα αναδεικνύει ταυτόχρονα τη στρατιωτική συνεργασία Ηνωμένων Πολιτειών-Ελλάδος που βρίσκεται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα και που ενισχύει και επενδύει στην αποτρεπτική δύναμη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.





ΠΗΓΗ