Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατέθεσε στεφάνι το πρωί της Τετάρτης στο Πολυτεχνείο, για τον εορτασμό της 48ης επετείου από την εξέγερση κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών.

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973 υπήρξε η κορύφωση της αντίστασης κατά της δικτατορίας. Τιμάμε τα θύματα, τους φοιτητές, και όλους τους αγωνιστές που όρθωσαν το ανάστημά τους στη βία και την ανομία. Οι θυσίες τους, όπως και η αγάπη τους για ελευθερία και δημοκρατία, εξακολουθούν να εμπνέουν» τόνισε σε δήλωσή της η κ. Σακελλαροπούλου.

«Σήμερα οι νέοι και οι νέες, που μετά την οικονομική κρίση βιώνουν και αυτή της πανδημίας, καλούνται να πορευθούν σε έναν πολυσύνθετο κόσμο, γεμάτο προκλήσεις και αβεβαιότητες. Έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα τους και να στηρίξουμε την προσδοκία τους για ένα καλύτερο μέλλον, στο πλαίσιο μιας ανοικτής κοινωνίας που να μας περιλαμβάνει όλους», υπογράμμισε.

Κ. Μητσοτάκης: Ο Νοέμβρης του 1973 δίδαξε ενότητα και αλληλεγγύη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μήνυμα του για την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου, αναφέρεται στη φοιτητική εξέγερση και την κληρονομιά της και την συνδέει με σημερινές προκλήσεις, όπως με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τζανακόπουλος: Να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία με όλες μας τις δυνάμεις

«Τιμάμε σήμερα την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τους νεκρούς που αποτελούν τη ρίζα της σημερινής μας δημοκρατίας. Κι αυτή τη δημοκρατία είναι που πρέπει σήμερα, περισσότερο από ποτέ, να υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις», δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετά την κατάθεση στεφάνου αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Πολυτεχνείο.

«Για την αλληλεγγύη, για την ισότητα, για την ελευθερία, για να νικήσει η ζωή, για να δικαιωθούν οι αγώνες της νεολαίας, της εξέγερσης, της μεγάλης εξέγερσης του Πολυτεχνείου του 1973», σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Χριστοδουλάκης: Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι πάντα οδηγός

Ο γραμμτέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, στο μήνυμα μου για την 48 επέτειο του Πολυτεχνείου αναφέρει: «Το όχι των νέων στα κατεστημένα, η πίστη στη δημοκρατία, ο αγώνας για ελευθερία, η απαίτηση για μια καλύτερη ζωή. Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι πάντα οδηγός μας».

Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ προσθέτει ότι οι σημερινές απειλές, η πανδημία, η κλιματική κρίση, οι ανισότητες που διευρύνονται, η ποιότητα της δημοκρατίας μας, αποτελούν τα πεδία των νέων αγώνων μας. «Το Κίνημα Αλλαγής προβάλλει και πάλι ως ο εκφραστής των ελπίδων του λαού μας, για μια κοινωνία όρθια, περήφανη, δίκαιη. Μια κοινωνία αξιοπρέπειας, χωρίς φόβο, διχασμό και διακρίσεις. Με τη νέα γενιά στην πρώτη γραμμή», τονίζει ο κ. Χριστοδουλάκης.

Βαρουφάκης: «Το Πολυτεχνείο είναι ένα αγκάθι για τη δεξιά και την ολιγαρχία»

«Το Πολυτεχνείο είναι ένα αγκάθι για τη δεξιά, είναι αγκάθι για την ολιγαρχία γιατί τους θυμίζει τη δυνατότητα αυτού του λαού την ώρα που νομίζουν ότι τον έχουν του χεριού τους». Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του Μέρα25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι για την 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

«Ο λαός αυτός να βρει τις αστείρευτες δυνάμεις να εξεγερθεί, τόσο για την απεξαρτησή του από την ελληνική ολιγαρχία όσο και από τη διεθνή εξάρτηση. Ζήτω το Πολυτεχνείο, ζήτω τα Πολυτεχνεία του μέλλοντος, ζήτω τα Πολυτεχνεία της νέας γενιάς», πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ)





ΠΗΓΗ