Ομόθυμη είναι η καταδίκη των πολιτικών κομμάτων για τον τραυματισμότου αστυνομικού της ομάδας ΔΡΑΣΗ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της Τρίτης.

ΣΥΡΙΖΑ: Η βία δεν απαντιέται με βία

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει απερίφραστα τα επεισόδια και την επίθεση στον άνδρα της ΕΛ.ΑΣ με ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα όσους επέλεξαν με πράξεις βίας να αμαυρώσουν μια ειρηνική διαμαρτυρία χιλιάδων κατοίκων, μαθητών εργαζομένων και καταστηματαρχών της Νέας Σμύρνης. Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση σε άνδρα της ελληνικής αστυνομίας. Η βία δεν απαντιέται με βία. Η βία μόνο δικαιώνει τη βία».

Κίνημα Αλλαγής: Να απομονώσουμε τους οπαδούς της βίας απ′ όπου κι αν προέρχεται

To Kίνημα Αλλαγής καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που οδήγησε στον τραυματισμό αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου αναφέρει πως την ώρα που οι πολίτες πληροφορούνται ότι σήμερα είχαμε ρεκόρ κρουσμάτων, κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια με τη φωτιά.

«Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επιδίδονται σε ένα ρεσιτάλ ανευθυνότητας στήνοντας ένα σκηνικό σύγκρουσης, πόλωσης και διχασμού με θύματα τη δημόσια υγεία, την οικονομία, την κοινωνία και τελικά και την δημοκρατική ομαλότητα. Αυτό το σκηνικό επιβάλλεται να ανατραπεί», τονίζει το Κίνημα Αλλαγής. Καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να απομονώσουν τους οπαδούς της βίας, από όπου και αν προέρχονται.

«Η χώρα και η κοινωνία μας έχουν ανάγκη ένα εθνικό σχέδιο για να τελειώνουμε με την πανδημία και να δουλέψουμε με σχέδιο και ενότητα για την επόμενη μέρα.

Επιβάλλεται να διεξαχθεί άμεσα συζήτηση στη Βουλή μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων για την κατάσταση που δημιουργείται», επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής.

ΚΚΕ: Απαράδεκτος ο τραυματισμός αστυνομικού, δεν αθωώνει τη ΝΔ

Η μεγαλειώδης συγκέντρωση σωματείων, συλλόγων εργαζομένων, μαζικών φορέων, αλλά και χιλιάδων κατοίκων σήμερα στη Νέα Σμύρνη ενάντια στην απρόκλητη αστυνομική βία δεν αμαυρώνεται από τα επεισόδια που έστησαν κυβέρνηση, άλλοι ύποπτοι μηχανισμοί με τη συνδρομή κάποιων προβοκατόρικων στοιχείων, ενάντια στη μεγάλη κινητοποίηση του λαού της Αθήνας.

Ο απαράδεκτος τραυματισμός του αστυνομικού και όσα εκτυλίσσονται σήμερα στη Νέα Σμύρνη σε καμιά περίπτωση δεν αθωώνουν την κυβέρνηση της ΝΔ από τις ευθύνες που έχει για το κλίμα αστυνομοκρατίας που συνεχίζει να επιβάλλει.

ΜέΡΑ 25: Οποιος σπέρνει θύελλες, θερίζει καταιγίδες

To ΜέΡΑ25 κατηγορεί τον πρωθυπουργό, ότι η «ατυχής» έμπνευσή του «να υπενθυμίσει ότι το βράδυ των εκλογών υποσχέθηκε να εγγυηθεί την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων, υπογράμμισε με τον πιο ειρωνικό τρόπο πως έχει αποτύχει και στα τρία».

Προσθέτει ότι «καμία ενότητα, καμία ασφάλεια και καμία ευημερία δεν μπορείτε να εγγυηθείτε στους πολίτες κύριε Μητσοτάκη» και συνεχίζει:

«Είστε ο πρωθυπουργός μιας μοιραίας παρασιτικής κυβέρνησης που επιλέγει να διχάσει τους πολίτες εξαπολύοντας Χρυσοχοΐδειο Αστυνομοκρατία και μετά τολμάτε να βγάζετε και διάγγελμα εναντίον της διχόνοιας.Όποιος σπέρνει θύελλες όμως, θερίζει καταιγίδες κ. Μητσοτάκη».

Ελληνική Λύση: Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούν κλίμα εμφυλίου

Η Ελληνική Λύση, με ανακοίνωσή της, εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικού από κουκουλοφόρους στη Νέα Σμύρνη.

«Εύχεται ταχεία ανάρρωση στον εν ώρα καθήκοντος τραυματία αστυνομικό. Καταδικάζει όμως απερίφραστα Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ που δημιουργούν κλίμα εμφυλίου στην κοινωνία προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τους Έλληνες από τις καταστροφικές πολιτικές για την Πανδημία, τα Εθνικά θέματα και την Οικονομία για τις οποίες είναι ″σύμφωνοι″ και συνυπεύθυνοι», καταλήγει.





ΠΗΓΗ