Ολοκληρώνεται σήμερα το νέο υπουργικό σχήμα, καθώς ανακοινώνεται στις 11:30 από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, η πολιτική ηγεσία του νεοσύστατου υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.

Για τη συγκεκριμένη θέση υπήρχε εκκρεμότητα, μετά την άρνηση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελου Αποστολάκη να υπουργοποιηθεί, υπόθεση που προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το όνομα που ακούγεται πιο έντονα για τη θέση του υπουργού, είναι του Κύπριου Χρήστου Στυλιανίδη, πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου στην Κύπρο, ευρωβουλευτή και Επιτρόπου Διαχείρισης Κρίσεων, με το Μέγαρο Μαξίμου να μην επιβεβαιώνει αλλά ούτε και να διαψεύδει τις πληροφορίες για υπουργοποίηση του.

Πάντως σύμφωνα με το Σύνταγμα, για να ορκιστεί κάποιος υπουργός ελληνικής κυβέρνησης πρέπει να είναι Έλληνας πολίτης και να έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για τον Χρήστο Στυλιανίδη ως επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για το νεοσύστατο υπουργείο, σημαίνει ότι πριν από την υπουργοποίηση του θα έχει επιλυθεί το θέμα αυτό με την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας στον Κύπριο πολιτικό.

 





ΠΗΓΗ