Στις φυλακές Δομοκού αναμένεται να οδηγηθεί ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών και 3 μηνών για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, Χρήστος Παππάς, μετά την εκτέλεση του εντάλματος κράτησής του από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Συνήγορος Χρ. Παππά: «Ηθελε να παραδοθεί, ήταν περαστικός από το σπίτι»

Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης από στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στην περιοχή του Ζωγράφου, όπου έμενε σε ένα διώροφο κτίριο, φιλοξενούμενος από μία γυναίκα 52 ετών.

Ο Χρήστος Παππάς καταδικάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο ως υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Σε αντίθεση με άλλους καταδικασθέντες, όμως, έσπευσε να εξαφανιστεί, εγείροντας πολλά ερωτήματα για την αδυναμία της ειδικής υπηρεσίας, που είχε αναλάβει την επιτήρησή του.

Μέσω του δικηγόρου του, μάλιστα, είχε δηλώσει ότι δεν επρόκειτο να παραδοθεί στις αρχές μέχρι την εκδίκαση τής υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Το ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής κατάφερε για οκτώ μήνες να παραμείνει άφαντος και μάλιστα κάποιοι πίστευαν ότι είχε διαφύγει στο εξωτερικό.

Μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό πώς κατάφεραν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας να τον εντοπίσουν στην περιοχή του Ζωγράφου και να του περάσουν χειροπέδες.

Κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της εγκληματικής οργάνωσης

″Η ελληνική Δημοκρατία αγωνίστηκε και απέβαλλε το τοξικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής” δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μετά την σύλληψη του Χρήστου Παππά.

″Το Κράτος Δικαίου στάθηκε σθεναρά απέναντι στους εγκληματίες. Με τη σύλληψη του Χρήστου Παππά κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της εγκληματικής οργάνωσης. Η Ελληνική Αστυνομία κινήθηκε συντονισμένα και επιβεβαίωσε ότι αξίζει την εμπιστοσύνη μας. Και αυτό σε πείσμα των αρνητών της αποτελεσματικότητας των διωκτικών αρχών.”





ΠΗΓΗ