Eurokinissi

Το ΚΚΕ στην αμερικανική πρεσβεία

Έναν… ευφάνταστο τρόπο βρήκαν τα μέλη του ΚΚΕ για να καταφέρνουν να κάνουν τελικά συγκέντρωση έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία.

Παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων, το ΚΚΕ αιφνιδίασε τις Αρχές και βρέθηκε μία ανάσα από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο κέντρο της Αθήνας.

Εκεί διαδήλωσε τηρώντας τα μέτρα αυτοπροστασίας. Όλοι φορούσαν μάσκα και είχαν απόσταση ο ένας από τον άλλο μεγαλύτερη του 1,5 μέτρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του ΚΚΕ χρησιμοποίησαν το Μετρό για να φτάσουν στο σημείο και είχαν στείλει sms με τη δικαιολογία ότι πηγαίνουν για εξετάσεις στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι περίπου 150-200 άτομα έστειλαν τον κωδικό 1 στο 13033, με τον ισχυρισμό ότι πηγαίνουν στο νοσοκομείο.

Το αποτέλεσμα ήταν κάποιοι εξ αυτών να ελεγχθούν από αστυνομικούς αποφεύγοντας το πρόστιμο.

Οι διαδηλωτές παρέμειναν για περίπου 20 λεπτά, δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα και στη συνέχεια αποχώρησαν. Αναφορικά με το γιατί δεν επιβλήθηκαν πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση, η απάντηση που έρχεται από την Αστυνομία είναι ότι δεν ήθελαν να δυναμιτίσουν το κλίμα από τη στιγμή που έγινε μια ειρηνική συγκέντρωση και μόλις τους ζητήθηκε αποχώρησαν. 

Eurokinissi

Το ΚΚΕ στην αμερικανική πρεσβεία

Eurokinissi

Το ΚΚΕ στην αμερικανική πρεσβεία





ΠΗΓΗ