Eurokinissi

podilatodromos

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση στη Γλυφάδα για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, ανακοίνωσε τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου που θα συνδέει σε πρώτη φάση τον Πειραιά από το ύψος του ΣΕΦ, με τη Βουλιαγμένη. «Η Αθήνα έχει τη δυνατότητα να ξαναπάρει τη θέση της στη μεγάλη συμφωνία του κόσμου, αντιμετωπίζοντας όμως με θάρρος τις προκλήσεις του 21ου αιώνα. Για ένα πιο πράσινο μέλλον, ένα ψηφιακό μέλλον, ένα μέλλον τελικά το οποίο θα προσφέρει στους πολίτες την ποιότητα ζωής που αυτή η πόλη, αυτή η περιφέρεια, αυτός ο αστικός ιστός του λεκανοπεδίου έχει τη δυνατότητα να προσφέρει» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Το έργο θα είναι μήκους 22 χιλιομέτρων και στην συνέχεια προβλέπεται επέκταση του ποδηλατοδρόμου μέχρι το Σούνιο, συνολικού μήκους 70 χιλιομέτρων.

Οι παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί θα προχωρήσουν στο πλαίσιο μιας συνολικής προσέγγισης ανάπλασης της περιοχής του παραλιακού μετώπου και των οκτώ παράκτιων Δήμων, με το σχέδιο να περιλαμβάνει έργα υποδομών και διαμόρφωσης περιβάλλοντος. Το αστικό κομμάτι θα αποκτήσει ενιαίο ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο, ενώ για το υπόλοιπο, από τη Βουλιαγμένη ως το Σούνιο, μήκους 48 χλμ., προβλέπεται αναμόρφωση της διαδρομής με ενιαία ανάπλαση.

Θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και περιλαμβάνεται στο Σχέδιο «Ελλάδα 2.0»

«Το έργο σηματοδοτεί την ανάγκη της Αθήνας να ανοιχτεί προς τη θάλασσα» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι στόχος είναι «να δώσουμε τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να χρησιμοποιούν το μέσο που εξ ορισμού είναι το πιο φιλικό στο περιβάλλον».





ΠΗΓΗ