Eurokinissi

Αριστερά ο Παναγιώτης Πρεζεράκος, Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας. Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας (Ε.ΣΥ.Δ.Υ.), τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας και θωράκισης της χώρας για το νέο κορωναϊό. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, εκ των πλέον έμπειρων κυβερνητικών στελεχών στον συγκεκριμένο τομέα, πρόκειται να αποχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες της Huffpost. Ο Παναγιώτης Πρεζεράκος θεωρείται ιδιαίτερα εύστοχη επιλογή, καθώς εκλήθη να διαχειριστεί την περίπλοκη κατάσταση της πανδημίας κορονοϊού, σε μία φάση όπου το δημόσιο σύστημα υγείας ήταν αποδιοργανωμένο έπειτα από τη μακρά περίοδο της οικονομικής κρίσης. Διατήρησε σταθερά χαμηλούς τόνους, ενώ είναι ο άνθρωπος που εισηγήθηκε αρχικά τον σχηματισμό της επιτροπής επιδημιολόγων – λοιμωξιολόγων, η οποία σήκωσε το βάρος δύσκολων αποφάσεων με τον ίδιο να προεδρεύει σε πολλές συνεδριάσεις της.  

Eurokinissi

Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας και της Εκμετάλλευσης Ανθρώπων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλης με θέμα ημερήσιας διάταξης: Η προστασία των Ασυνόδευτων Ανηλίκων από το έγκλημα της Εμπορίας Ανθρώπων. Τα μέλη της Υποεπιτροπής ενημέρωσαν ο Ηρακλής Μοσκώφ, Εθνικός Εισηγητής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών και η Ειρήνη Αγαπηδάκη, Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Μαξίμου έχει δεχθεί εισηγήσεις για την αντικατάστασή του και ως επικρατέστερη επιλογή εμφανίζεται αυτή την ώρα η Ειρήνη Αγαπηδάκη, που είναι Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Η κυρία Αγαπηδάκη ασκεί τα συγκεκριμένα καθηκοντα από τις 24/11/2019, όταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την όρισε ως Εθνική Συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.





ΠΗΓΗ