Με αφορμή μία ερώτηση στο μπρίφινγκ για τη νέα κινητοποίηση που έκαναν χθες (21/7) οι αρνητές του εμβολίου, η Αριστοτελία Πελώνη τόνισε ότι η εκστρατεία πειθούς θα συνεχιστεί και ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να προσπαθεί να πείσει και τον πλέον δύσπιστο να εμβολιαστεί. Παραδέχθηκε όμως ότι υπάρχει μία μερίδα πολιτών που έχει τη δική της αντίληψη και δεν θα προστρέξει στον εμβολιασμό.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν περιοριστικά μέτρα και σε άλλα νησιά, παρόμοια με αυτά που εφαρμόστηκαν στη Μύκονο, η κ. Πελώνη υπογράμμισε ότι «παρακολουθούμε πάντα και αξιολογούμε τα στοιχεία», σημειώνοντας παράλληλα την ανάγκη της τήρησης των μέτρων από όλους. «Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα επιβάλλει αυξημένη επαγρύπνηση. Τις τελευταίες μέρες καταγράφεται μείωση του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων. Παρ’  όλα αυτά, ωστόσο, η σταδιακή επικράτηση της μετάλλαξης «Δέλτα» δεν επιτρέπει εφησυχασμό. Οφείλουμε όλοι να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας -μάσκες, αποστάσεις, ατομική υγιεινή- αλλά και να εφαρμόζουμε τα  πρωτόκολλα στους χώρους δουλειάς και ιδίως στους χώρους διασκέδασης», σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος. «Αυτό θα αναχαιτίσει τις εξάρσεις και τις μεταλλάξεις του ιού και θα μας οδηγήσει στην οικονομική και κοινωνική κανονικότητα», συμπλήρωσε η κ. Πελώνη στην προσπάθεια που γίνεται για την οικοδόμηση του τείχους ανοσίας.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, οι εμβολιασμοί αναμένεται να ξεπεράσουν σήμερα τα 10 εκατομμύρια. Ήδη, πάνω από 5.520.000 πολίτες έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση και 4.730.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Παράλληλα χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες διαπιστώνεται αύξηση στο ρυθμό των ραντεβού που κλείνονται από τους νέους αλλά και το ότι πολίτες που ήταν επιφυλακτικοί απέναντι στο εμβόλιο αναθεωρούν τη στάση τους και προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα. «Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας για το Freedom Pass από την Τρίτη, έχουν ήδη συμπληρώσει την αίτηση  για παραλαβή της κάρτας, 140.000 νέοι 18-25 ετών που έχουν εμβολιαστεί, μέσω του gov.gr,  και 4.500 νέοι μέσω ΚΕΠ. Πρόκειται -όπως είχε ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- για μια  ψηφιακή προπληρωμένη χρεωστική κάρτα 150 ευρώ που  μπορεί να αξιοποιηθεί, μέχρι την 31 Δεκεμβρίου, για αγορές από ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών», ανέφερε η Αριστοτελία Πελώνη ενώ υπενθύμισε ότι μπορούν να κλείσουν ραντεβού και να εμβολιαστούν άμεσα -ακόμη και αυθημερόν- με όποιο εμβόλιο θέλουν, όλοι οι πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω, αλλά και να εμβολιαστούν οι έφηβοι ηλικίας 15 έως 17 ετών. 





ΠΗΓΗ