Η Αριστοτελία Πελώνη, με αφορμή τη λήψη μέτρων στη Μύκονο για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, τόνισε ότι έλεγχοι γίνονται και ότι θα ενταθούν ακόμα περαιτέρω. «Πρέπει όλοι να έχουμε συνείδηση ότι βρισκόμαστε σε συγκυρία πανδημίας, εμβολιασμένοι ή μη», ξεκαθάρισε η κ. Πελώνη, ενώ δεν απέκλεισε να υπάρξουν και σε άλλα μέρη της χώρας μέτρα σαν αυτά που ισχύουν πλέον για τη Μύκονο. «Καμπανάκι για όλους οι περιορισμοί στη Μύκονο. Να τηρούνται τα μέτρα», υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, ενώ όπως είπε «το 46% των κρουσμάτων κορονοϊού στο νησί των Κυκλάδων είναι συνδεδεμένο με χώρους ψυχαγωγίας.»

Σύμφωνα με την Αριστοτελία Πελώνη, η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα επιβάλλει αυξημένη επαγρύπνηση, καθώς την περασμένη εβδομάδα παρατηρήθηκε εκθετική αύξηση των νέων κρουσμάτων σε 64 από τις 74 περιφερειακές ενότητες. «Η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων παρέμεινε στα 26 χρόνια, ενώ το 80% των νέων κρουσμάτων αφορούσε συμπολίτες μας  ηλικίας μικρότερης των 39 ετών. Χαρακτηριστικό, επίσης είναι το γεγονός ότι ένας στους δυο νοσηλευόμενους είναι κάτω των 54 ετών, ενώ στο τέλος Μαρτίου, επτά στους δέκα ήταν ηλικίας μεγαλύτερης των 55 ετών», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, έχουν γίνει ήδη πάνω από 9.720.000 εμβολιασμοί, έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση πάνω από 5.430.000 πολίτες και έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους 4.590.000. 

Όπως είπε η κ. Πελώνη, τα νέα δεδομένα, σε συνδυασμό με τη σταδιακή επικράτηση του πολύ πιο μεταδοτικού στελέχους «Δέλτα»  καθιστούν ακόμη πιο επιτακτικό τον άμεσο εμβολιασμό των μεγαλύτερων, αλλά και των πιο ευπαθών πολιτών που κινδυνεύουν από σοβαρή λοίμωξη. Επίσης επείγει και ο εμβολιασμός των νέων που αποτελούν σήμερα τον κύριο όγκο των νέων κρουσμάτων και μπορούν να γίνουν επιταχυντές της επιστροφής μας στην κανονικότητα.

«Είναι η ώρα που η ευαισθησία στους γονιούς,  στην παρέα, στη δουλειά μας, ακόμη και στην πορεία της χώρας μας, ταυτίζεται με την προστασία της υγεία μας και γίνεται πράξη με το προνόμιο του εμβολιασμού. Είναι ώρα συνένωσης δυνάμεων και προσπαθειών στον ίδιο σκοπό», τόνισε η Αριστοτελία Πελώνη.





ΠΗΓΗ