Μεγάλη και ξεκάθαρη νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ με 68% σύμφωνα με την ενσωμάτωση στο 98% περίπου, με τον Γιώργο Παπανδρέου να βρίσκεται κοντά στο 32%. 

Τις 206.180 έφτασαν οι ψηφίσαντες στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο έκτος πρόεδρος που εκλέγει το Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος είναι εν ενεργεία Ευρωβουλευτής της παράταξης και επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 

ΚΙΝΑΛ

αποτελέσματα εκλογών ΚΙΝΑΛ

 

 

Παρακολουθείστε live από τη Huffpost τα αποτελέσματα και όλες τις εξελίξεις γύρω από τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ.

 

– Στη Χαριλάου Τρικούπη ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε δηλώσεις εν μέσω πανηγυρισμών. 

″Σήμερα ανοίγει μια νέα σελίδα για το ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη, με δυναμισμό, αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση, καθώς δόθηκε ισχυρή εντολή να προχωρήσουμε” .

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ευχαρίστησε τους πολίτες για τη μεγάλη συμμετοχή και τους συνυποψηφίους του «για τον αγώνα που δώσαμε μαζί».

″Ευχαριστώ τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία. Συνάντησα χιλιάδες νέους ανθρώπους, το μέλλον της πατρίδας, που ήρθαν δίπλα μας σε αυτή τη νέα πορεία. Δεσμεύομαι να μετατρέψω την μεγάλη νίκη της παράταξης σε μια νίκη της πατρίδας.

Να υπερασπιστούμε όλοι μαζί την παρακατάθηκη της Φώφης Γεννηματά για ενώτητα. Μόνος νικητής είναι η δημοκρατική παράταξη, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι σήμερα. Εχω πλήρη επίγνωση της ευθύνης και δεσμεύομαι να μετατρέψω τη μεγάλη νίκη της παράταξης σε νίκη της χώρας. Ξεκινάμε μαζί γιατί το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε ενωμένο, δυνατό. Σας ευχαριστώ όλους”. 

 

– Με γλυκά και ρακή υποδέχονται τον κόσμο στο πολιτικό γραφειο του Νίκου Ανδρουλακη στο Ηράκλειο, μόλις έγινε γνωστή η μεγάλη νίκη του στις εκλογές για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Η κ. Πόπη, η μητέρα του Νίκου, που μοίραζε γλυκά σε όλους τους φίλους, έδωσε μέσα από το Cretalive, τις ευχαριστίες της στον κόσμο και μια ευχή στο γιο της:

 

 

– Με δήλωση ενότητας ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, συνεχάρη τον νέο πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και τους υπόλοιπους υποψήφιους που με τον αγώνα τους συνεισέφεραν στην επιτυχία και τη μαζικότητα της διαδικασίας.

Θέλω να συγχαρώ τον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλάκης και τόνισε: «Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι οι μεγάλες μάχες για την παράταξη δεν είναι αυτές των τελευταίων εβδομάδων που αφήνουμε πίσω, αλλά οι κρίσιμες που έχουμε μπροστά μας. Για την κοινωνία και τη χώρα. Και αυτές πρέπει να μας βρουν όλους ενωμένους και ισχυρότερους. Η εντολή για αυτό είναι στα χέρια του νέου προέδρου. Όπως και η ευθύνη».

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης υπογράμμισε ακόμη πως «η πολυδιακηρυγμένη ενότητα αποδεικνύεται στην πράξη. Σε ό,τι με αφορά, θα είμαι μέρος της ενότητας αυτής. Στην πράξη. Στην πρώτη γραμμή».

Επίσης επεσήμανε τη σπουδαία πολιτική παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά και την εντολή που άφησε: «Να ενώσουμε, και με τη δική της προοδευτική ταυτότητα, να κάνουμε την παράταξη ξανά πρωταγωνιστή. Την τίμησαν 270.000 προοδευτικοί πολίτες. Την τιμούμε και θα συνεχίσουμε στο δρόμο που χάραξε».

 

Eurokinissi

Μανώλης Χριστοδουλάκης

 

– Πανηγυρικό το κλίμα στη Χαριλάου Τρικούπη.

Eurokinissi

εκλογές ΚΙΝ.ΑΛ.

Eurokinissi

εκλογές ΚΙΝ.ΑΛ.

 

– Ο Παύλος Χρηστίδης επικοινώνησε με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για την νίκη του στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής.

 

– O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον συνεχάρη και του είπε να τα πουν από κοντά.

 

 

– «Θα συνεχίσω τον αγώνα για τις προοδευτικές μας ιδέες, για να γίνει η Παράταξή μας κίνημα εξουσίας, με μια προοδευτική κυβερνητική πρόταση, που θα απαντά στα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες, την Ελλάδα», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου πριν από λίγο, αφού συνεχάρη τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «η συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στην εκλογική μας διαδικασία ήταν μεγάλη.

Είναι μήνυμα ευθύνης για όλους μας.

Όλοι μαζί, οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των μελών, των φίλων και των δημοκρατών πολιτών».

Ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτήν τη δημοκρατική διαδικασία και βέβαια, όσους τον στήριξαν σε αυτήν την προσπάθεια.

«Θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συνεργάτες μου και τους εθελοντές, που έδωσαν ό,τι καλύτερο είχαν σε αυτήν τη σύντομη για μας, αλλά απαιτητική εκλογική μάχη», επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου.

 

Eurokinissi

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

 

– Δήλωση Παύλου Γερουλάνου

″Επικοινώνησα με τον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρώ για τη νίκη του και να του ευχηθώ καλή δύναμη.

Ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, αναλαμβάνει το τιμόνι της παράταξης σε μια ιστορική συγκυρία κατά την οποία η λαϊκή απαίτηση για μια σύγχρονη προοδευτική πρόταση απέναντι στη συντήρηση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι επιτακτική και συνάμα ενθουσιώδης.

Οι πολίτες με τη σημερινή εντυπωσιακή συμμετοχή τους στον δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για μια ολική επαναφορά της Δημοκρατικής Παράταξης. Οι προοδευτικές Ελληνίδες και Έλληνες μίλησαν, η φωνή τους είναι ισχυρή και η εντολή τους ξεκάθαρη: Ενότητα, Αναγέννηση και Νίκη. Η ευθύνη μας είναι πρωτίστως απέναντι στις προσδοκίες τους”.

– Ο Ανδρέας Λοβέρδος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για την εκλογή του στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

«Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του ως νέου προέδρου της Δημοκρατικής Παράταξης. Όλοι μας να αγωνιστούμε για μεγάλο και δυνατό ΠΑΣΟΚ», αναφέρει ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Λοβέρδου.

–  Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις ξεκαθάρισε το θέμα του τελικού νικητή, ο Γιώργος Παπανδρέου τηλεφώνησε στο Νίκο Ανδρουλάκη προκειμένου να τον συγχαρεί. Κατά τη διάρκεια του σύντομου διαλόγου, ο Νίκος Ανδρουλάκης φέρεται να είπε στον πρώην πρωθυπουργό ότι ”όλα θα γίνουν όπως πρέπει”.

– Στη Χαριλάου Τρικούπη κατευθύνεται ο Νίκος Ανδρουλάκης

-Μεγάλη νίκη του Ν. Ανδρουλάκη με 68,32% σύμφωνα με την ενσωμάτωση στο 60% περίπου. ΣΤΟ 31,68% το ποσοστό του Γ. Παπανδρέου.

 

-Στο 26% των καταμετρημένων ψήφων σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, χωρίς Αττική και Κρήτη, ο Νίκος Ανδρουλάκης λαμβάνει το 68%, έναντι του 32% του Γιώργου Παπανδρέου.

-Αισιόδοξο το επιτελείο του Ν. Ανδρουλάκη για απόσταση ασφαλείας – Ικανοποίηση για την υψηλή συμμετοχή.

 

Eurokinissi

Εσωκομματικές εκλογές Κίνημα Αλλαγής Β’ Γύρος – Γραφεία Χαριλάου Τρικούπη. Κυριακή12 Δεκεμβρίου 2021 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)

 Ομαλά και με καλή ροή η προσέλευση

Μισή ώρα παράταση έδωσε η ΕΔΕΚΑΠ καθώς υπήρχει μεγάλη συμμετοχή σε κάποια εκλογικά κέντρα. Κατά συνέπεια οι κάλπες αντί για τις 19:00, έκλεισαν στις 19:30 σε όλα τα εκλογικά τμήματα.

Οι υπεύθυνοι ακύρωσαν την διαδικασία στο εκλογικό τμήμα της Ερέτριας, λόγω τεχνικού προβλήματος δεν είχε καταχωρηθεί καμία ψήφος στο ηλεκτρονικό σύστημα, οπότε και έγινε η ακύρωση για να μην προκύψει ζήτημα ακυρότητας του εκλογικού αποτελέσματος μετά την ανακοίνωση του.

 

Eurokinissi

Εσωκομματικές εκλογές Κίνημα Αλλαγής Β’ γύρος – Στιγμιότυπα,Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ /EUROKINISSI)

 

Εξάλλου, ένταση μεταξύ Αντιπροσώπων δημιουργήθηκε στο εκλογικό τμήμα του Ορχομενού όταν επιχειρήθηκε να περαστούν στα τάμπλετ ψηφοφόροι που σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχαν ψηφίσει.

Υπενθυμίζεται πως δικαίωμα ψήφου είχαν όσοι είχαν ψηφίσει την προηγούμενη Κυριακή, στον α′ γύρο.

Ενωτικά ήταν τα μηνύματα των δύο υποψηφίων, Νίκου Ανδρουλάκη και Γιώργου Παπανδρέου.

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την πατρίδα μας, τη Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ» δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

 

Eurokinissi

Ο Νίκος Ανδουλάκης

 

«Σήμερα, τα όνειρα, οι ελπίδες, οι προσδοκίες όλων των γενεών ενώνονται. Ζητώ ξανά και αυτή την Κυριακή μεγάλη συμμετοχή από τους προοδευτικούς δημοκράτες που ήρθαν και την πρώτη Κυριακή. Ζητώ καθαρή εντολή για να ξανακάνουμε όλοι μαζί ισχυρή και περήφανη τη Δημοκρατική Παράταξη» πρόσθεσε.

 

Eurokinissi

Ο Γεώργιος Παπανδρέου

 

Από πλευράς του ο Γιώργος Παπανδρέου είπε πως «την περασμένη Κυριακή, με τη μεγάλη συμμετοχή, στείλαμε το μήνυμα ελπίδας για μια παράταξη μεγάλη, δημοκρατική, ευεργετική για τον τόπο. Σήμερα όλοι οι δημοκράτες (προσέρχονται) στις κάλπες. Καλούμαστε να επιλέξουμε μια ισχυρή ηγεσία με ισχυρή φωνή στη Βουλή για ισχυρή Ελλάδα και μια κοινωνία δίκαιη και πράσινη. Αύριο έχουμε πολύ δουλειά. Θα συνεχίσουμε τους αγώνες για την Ελλάδα της προκοπής, της δικαιοσύνης και της ανθρωπιάς».

«Το ΠΑΣΟΚ μπροστά, η Ελλάδα ψηλά» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος:

«Σήμερα κάνουμε ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για τη δημιουργία της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Της παράταξης, η οποία έδινε φωνή πάντα στους μη προνομιούχους και σήμερα είναι εδώ, για να δώσει ξανά φωνή, στους μη προνομιούχους Έλληνες του 2021. Με πρωταγωνιστές τους καθημερινούς ανθρώπους, όλους εκείνους, οι οποίοι ασφυκτιούν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Μπροστά μας έχουμε μια νέα σελίδα. Μια σελίδα με ελπίδα και δυναμική. Είναι στο χέρι μας να διαμορφώσουμε και να εγγυηθούμε αυτό το οποίο θέλουν οι προοδευτικοί και Δημοκράτες Έλληνες» είπε, από πλευράς του, ο Παύλος Χρηστίδης.

Ο Παύλος Γερουλάνος, άσκησε σήμερα το μεσημέρι το εκλογικό του δικαίωμα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, όπου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συμμετοχή των πολιτών είναι πολύ ενθαρρυντική και μας γεμίζει ευθύνες. Διότι από εδώ και πέρα έχουμε δουλειά να κάνουμε και πρέπει να την κάνουμε όλοι μαζί ενωμένοι, να παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα το οποίο θα είναι μια εναλλακτική πρόταση στην πολιτική σκηνή του τόπου, σήμερα. Με αυτό το σκεπτικό και με αυτόν τον στόχο θα δουλέψω την επόμενη ημέρα με όποιον εκλεγεί πρόεδρος.»

Υπενθυμίζεται πως νικητής στον πρώτο γύρο ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης, με 99.120 ψήφους, με τον Γιώργο Παπανδρέου να ακολουθεί, με 69.827 ψήφους. Αναλυτικότερα, τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

-Νίκος Ανδρουλάκης: 36,88% (99.120 ψήφους).

-Γιώργος Παπανδρέου: 27,97% (75.183 ψήφους).

-Ανδρέας Λοβέρδος: 25,98% (69.827 ψήφους).

-Παύλος Χρηστίδης: 3,25% (8.733 ψήφους)

-Παύλος Γερουλάνος: 2,99% (8.027 ψήφους)

-Χάρης Καστανίδης: 2,94% (7.908 ψήφους)

Την προηγούμενη Κυριακή στις κάλπες είχαν προσέλθει 271.000 άτομα.





ΠΗΓΗ