«Εφόσον κατατεθεί ένα τέτοιο αίτημα η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί θετικά» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ως προς το αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, για τη συγκρότηση εξεταστικής για την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού του.

«Αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση του Πρωθυπουργού η περίπτωση νόμιμης επισύνδεσης, κατόπιν και εγκρίσεως εισαγγελικής αρχής, για τον κ. Ανδρουλάκη, η Κυβέρνηση επεδίωξε δια του κ. Γεραπετρίτη να τον ενημέρωσει πλήρως, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να μην ανταποκριθεί. Σύμφωνα με διαρροές του ΠΑΣΟΚ, ζητείται η εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η κυβέρνηση απαντά θετικά στο αίτημα αυτό, ελπίζοντας αυτή τη φορά να ανταποκριθεί και ο κ. Ανδρουλάκης, να παραστεί προσωπικά, προκειμένου να ενημερωθεί και να πάρει απαντήσεις για όλα τα σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση που τον αφορά, απαντήσεις που δεν θα αφήνουν περιθώριο για αυθαίρετα συμπεράσματα και συνωμοσιολογία» σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

«Σχετικά με το αίτημα για τη συγκρότηση εξεταστικής, με δεδομένο ότι η Κυβέρνηση επιδιώκει την απόλυτη αποσαφήνιση των συγκεκριμένων ζητημάτων διαχρονικά και με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες εμπιστευτικότητας, εφόσον κατατεθεί ένα τέτοιο αίτημα η Κυβέρνηση θα ανταποκριθεί θετικά» πρόσθεσε.

Τη συγκρότηση από τη Βουλή εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση πολιτικών ευθυνών ως προς το θέμα των παρακολουθήσεων ζήτησε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ως προς την απόπειρα επικοινωνίας μέσω του κ. Γεραπετρίτη, πηγές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφεραν πως το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή «λειτούργησε απόλυτα θεσμικά και με σεβασμό στη Δικαιοσύνη. Ο κ. Γεραπετρίτης και ο κ. Κοντολέων βρέθηκαν ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και δεν είπαν την αλήθεια», προσθέτοντας πως «καλούμε την κυβέρνηση θεσμικά να ενημερώσει άμεσα την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, χωρίς άλλη καθυστέρηση».

Κυβερνητικές πηγές: Νόμιμη παρακολούθηση, αλλά χωρίς γνώση του πρωθυπουργού

Η απόφαση για την παρακολούθηση ελήφθη από την ΕΥΠ πριν από ένα χρόνο περίπου, όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης συμμετείχε σε επιτροπή της ευρωβουλής για τις σχέσεις ΕΕ – Κίνας. Ο εισαγγελέας έδωσε την άδεια, όπως απαιτεί το σχετικό νομικό πλαίσιο, και ο Παναγιώτης Κοντολέων ενέκρινε την παρακολούθηση. Ωστόσο, ο Διοικητής της ΕΥΠ για άγνωστους λόγους αποφάσισε να μην ενημερώσει τον πρωθυπουργό επί του θέματος.





ΠΗΓΗ