NurPhoto via Getty Images

Ξεχωριστή στιγμή στη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας χαρακτήρισε τη σημερινή άφιξη των πρώτων έξι μαχητικών αεροσκαφών Rafale ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στο Politico.

«Είναι μια ξεχωριστή στιγμή για τη στρατηγική μας συνεργασία με τη Γαλλία αλλά, και για το κοινό μας όραμα για την ευρωπαϊκή άμυνα. Αυτά τα ανώτερα αεροσκάφη επόμενης γενιάς πολλαπλασιάζουν την αποτρεπτική ισχύ της Πολεμικής Αεροπορίας και ενδυναμώνουν την ικανότητά μας να ανταπεξέλθουμε σε κάθε πρόκληση ασφαλείας στην περιοχή μας», δήλωσε ειδικότερα ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Στην Τανάγρα προσγειώνονται σήμερα τα πρώτα έξι  Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας.  Τα γαλλικά μαχητικά θα αναχωρούσαν από την Ιστρ της Γαλλίας με προορισμό την 114 Πτέρυγα Μάχης. Πριν την προσγείωσή τους στην Τανάγρα, όπου θα ενταχθούν στην 332 Μοίρα, θα πετάξουν πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης μεταξύ 12:00 και 12:30. Σχετική ανάρτηση έκανε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Στο μεταξύ, για «άθλια κομματική εκμετάλλευση από την κυβέρνηση» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ: Σε κοινή δήλωση του τομεάρχη Εθνικής Άμυνας Θοδωρή Δρίτσα και του αν. τομεάρχη Γιώργου Τσίπρα της Κ.Ο. του κόμματος υποστηρίζεται πως «η άθλια κομματική εκμετάλλευση από την κυβέρνηση της παραλαβής των πρώτων Rafale ξεπέρασε κάθε φαντασία. Είναι πλέον βέβαιο πως για την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υπάρχει πάτος, δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα που δεν μπορεί να κάνει. Βέβαια έπρεπε να αποσπάσει την προσοχή του ελληνικού λαού από τα απανωτά σοβαρότατα πλήγματα που έχει δεχτεί η Ελλάδα λόγω του επικίνδυνου δόγματος εξωτερικής πολιτικής του ”πιστού και προβλέψιμου συμμάχου” που ακολουθεί, σοβαρότατα πλήγματα που ήρθαν στην επιφάνεια τις περασμένες εβδομάδες».

Στη συνέχεια συμπληρώνεται πως «προφανώς δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Μητσοτάκη στο φτηνό σόου που στήνει με τη γνωστή ιδιοκτησιακή αλαζονεία του, το οποίο ευτελίζει την ενίσχυση του αξιόμαχου της ελληνικής αεροπορίας με τα νέα αεροσκάφη.Η δική μας στάση τόσο ως Κυβέρνηση όσο και ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, είναι γνωστή και διατυπωμένη με σαφήνεια. Στοχευμένη προτεραιοποίηση και επιτελικός σχεδιασμός, με βάση τις πραγματικές ανάγκες εξασφάλισης της επαρκούς Άμυνας της χώρας…στηρίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις, επιλέγουμε στοχευμένους και λελογισμένους εξοπλισμούς και δίνουμε μεγάλη προτεραιότητα στην υποστήριξη του άξιου ανθρώπινου δυναμικού και της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας. Επισημαίνουμε τέλος, ότι στην εκδήλωση παράδοσης-παραλαβής ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση επέλεξαν δια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να προσκαλέσουν μόνο τις βουλεύτριες και τους βουλευτές, μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων. Τα κόμματα αγνοήθηκαν, οι αρχηγοί των κομμάτων αγνοήθηκαν ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αγνοήθηκε».





ΠΗΓΗ