«Στη φάση που βρισκόμαστε τώρα δεν μελετούμε άλλα μέτρα», ξεκαθάρισε ο Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι σύμφωνα με την κυβέρνηση αρκούν επί του παρόντος η σωστή εφαρμογή των μέτρων που ισχύουν, η συνέχιση της προσπάθειας για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης και η διενέργεια προληπτικών ελέγχων, μέσω και των self test που διαθέτει δωρεάν η Πολιτεία. Εστίασε όμως στην σημασία τήρησης των μέτρων, υπογραμμίζοντας ότι «απαιτείται σχολαστική τήρηση τους ενόψει των εορτών». Σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου, η περίοδος των Χριστουγέννων είναι σημαντικότατη για λόγους θρησκευτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς. «Με μια υγειονομική πανστρατιά υπευθυνότητας και αλληλεγγύης προστατεύουμε την υγεία των συνανθρώπων μας, αποδίδουμε έμπρακτη ευγνωμοσύνη στους υγειονομικούς που δίνουν σκληρή μάχη για μήνες και διασφαλίζουμε το εισόδημα των επαγγελματιών που στηρίζουν μέγα μέρος του τζίρου τους στην δουλειά που θα κάνουν αυτές τις ημέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επίσης διευκρίνισε ότι δεν αναμένονται αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των εκκλησιών. Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 12:00 θα παραστεί και θα μιλήσει στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ύστερα από επίσημη πρόσκληση της ΔΙΣ.

Για την πορεία των εμβολιασμών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι στους πολίτες 60 ετών και πάνω, από την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας μέχρι σήμερα, υπάρχουν 100 χιλιάδες εμβολιασμοί ή ραντεβού για εμβολιασμό πρώτης δόσης. Παράλληλα, έχουν κλειστεί περισσότερα από 28.000 ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5-11 ετών.

«Αξίζει να υπογραμμισθεί ότι πρόσφατα δεδομένα από τον ΕΟΔΥ δείχνουν ότι δεν έχουμε κανέναν θάνατο σε άτομο που νόσησε με κορονοϊό τουλάχιστον 14 μέρες μετά τη χορήγηση της τρίτης δόσης. Παράλληλα, επιστημονικές μελέτες που έγιναν στο Ισραήλ  έδειξαν ότι η χορήγηση της αναμνηστικής δόσης σε άτομα άνω των 50 ετών μείωσε την πιθανότητα θανάτου κατά 90%, ενώ  σε όλες τις ηλικίες μειώνει 12 έως 17 φορές την πιθανότητα μόλυνσης. Η επιστήμη μας δείχνει τον δρόμο να προστατευτούμε και η ανθρωπότητα οφείλει να περιβάλλει τους επιστήμονες με σεβασμό και με ευγνωμοσύνη. Κάθε άλλη συμπεριφορά απάδει απ’ αυτή τη λογική, απάδει απ’ αυτό που πρέπει να κάνουμε», υπογράμμισε ο Γιάννης Οικονόμου ενώ υπενθύμισε ότι από σήμερα Δευτέρα οι πολίτες άνω των 60 ετών που έχουν συμπληρώσει επτά μήνες από τον εμβολιασμό τους και δεν έχουν προχωρήσει στην τρίτη, στην αναμνηστική δόση, θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι.

 

Τι λέει η κυβέρνηση για την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δέχθηκε ερώτηση και για τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ και αν συνιστά μήνυμα προς την κυβέρνηση η εκλογή Ανδρουλάκη. Όπως διευκρίνισε ο κ. Οικονόμου η δημοκρατική της νομιμοποίηση είναι πολύ θετικό γεγονός και ότι η κυβέρνηση προσδοκά μία αντιπολίτευση δημιουργική και με προτάσεις, ενώ αυτή θα συνεχίσει το έργο της για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Επίσης πρόσθεσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στο Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του. Όσο για επικείμενη συνάντηση τους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν έχει οριστεί ακόμα αλλά είναι φυσικό να προγραμματιστεί το επόμενο διάστημα μία κατ΄ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της τρίτης κοινοβουλευτικής δύναμης.





ΠΗΓΗ