Πυροτέχνημα από τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή βλέπει τα ποσοστά του να φθίνουν, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και που συζητήθηκε επί ένα τριήμερο στη Βουλή.

«Αποδείχθηκε  ότι ήταν μια κίνηση χωρίς ουσία. Αποδείχθηκε ότι ήταν μια κίνηση απελπισίας χωρίς αντίκρισμα. Μία μομφή χωρίς μορφή», υπογράμμισε ο Γ. Οικονόμου, κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ. Παράλληλα σημείωσε ότι η συζήτηση που έγινε, ανέδειξε «μια κυβέρνηση σύγχρονη, συμπαγή,  υπεύθυνη και γενναία, που δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της, που δεν αποποιείται τις ευθύνες της, που διαθέτει το ειδικό πολιτικό και ηθικό βάρος για να αναγνωρίζει τις εκάστοτε αδυναμίες και να τις διορθώνει». Επίσης, όπως συμπλήρωσε, ανέδειξε και το κυβερνητικό έργο σε κρίσιμους τομείς όπως τη μείωση της ανεργίας και την στήριξη των εργαζομένων, τη θωράκιση των συνόρων της χώρας, τις δράσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τις μεταρρυθμίσεις για την αναβάθμιση της Παιδείας, την ψήφο εμπιστοσύνης που δίνουν στη χώρα μεγάλοι επενδυτικοί κολοσσοί.

«Οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν αφενός την ανυπαρξία εναλλακτικής πρότασης από ένα ανερμάτιστο, παρωχημένο και επιδερμικό λόγο  και αφετέρου την προσήλωση της κυβέρνησης στις ανάγκες του σήμερα και τις προκλήσεις του αύριο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Οικονόμου και μίλησε για τις παρεμβάσεις που προωθεί η κυβέρνηση για την περαιτέρω διευκόλυνση και στήριξη των πολιτών.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη δυσαρέσκεια που εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε μόνο τα ονόματα της παράταξης του που στοχοποιήθηκαν από την υπόθεση Novartis, ο Γιάννης Οικονόμου διευκρίνισε ότι ο πρωθυπουργός μίλησε ως πρόεδρος της ΝΔ για τα στελέχη της παράταξης, εξηγώντας παράλληλα ότι «στην πολιτική διάσταση του θέματος δεν μπορεί να μιλάει εξ ονόματος άλλων κομμάτων».

Αναφερόμενος στην πανδημία, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα παρουσιάζει τάσεις σταθεροποίησης, με σημαντική μείωση του αριθμού των κρουσμάτων, αλλά η πίεση στο Ε.Σ.Υ συνεχίζεται» και τόνισε ότι η κυβέρνηση επιμένει στην προσπάθεια εμβολιασμού τόσο με την πρώτη δόση όσο και για εκείνους που δικαιούνται την αναμνηστική δόση.

Με αφορμή τη μερική αποκλιμάκωση των μέτρων που ισχύει από σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες θα επανεξεταστεί η αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα και τους άλλους χώρους αθλητικής δραστηριότητας.

Επίσης, όπως είπε, αυτή την  εβδομάδα μπαίνει σε εφαρμογή, μετά από ένα  εκτενές επιχειρησιακό σχέδιο, η παράδοση αντιϊκών χαπιών στο σπίτι, σε πολίτες από 18 ετών και πάνω  που έχουν προβλήματα υγείας -όχι σε εγκύους- και βρίσκονται θετικοί με κορονοϊό. «Οι άνθρωποι αυτοί, αμέσως μόλις διαπιστώσουν  -με rapid ή pcr test- ότι είναι θετικοί, μπορούν να επικοινωνούν με το γιατρό τους, ο οποίος στη συνέχεια θα κάνει στην πλατφόρμα αίτηση χορήγησης του χαπιού. Η απάντηση θα δίνεται μέσα σε 24 ώρες με SMS και στο γιατρό και στον ασθενή. Ο ΕΟΠΥΥ θα επικοινωνεί  με τον ασθενή, και αφού επιβεβαιώσει τη διεύθυνση θα μεταφέρει τα φάρμακα στο σπίτι του ασθενούς», εξήγησε ο Γιάννης Οικονόμου.

Σχετικά με την καταβολή των αποζημιώσεων από την Αττική Οδό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η εταιρεία υποχρεούται τις επόμενες ημέρες να ενημερώσει για τον τρόπο με τον οποίο θα αποζημιωθούν οι πολίτες, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι οι πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν δεν έχουν το δικαίωμα να εγείρουν και άλλου είδους αποζημιώσεις».





ΠΗΓΗ