Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται όλα τα σενάρια –ακόμα και τα πιο ακραία όπως είπε- προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στον εφοδιασμό του φυσικού αερίου έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ.

Όλα αυτά σε μία χρονική στιγμή που η ΕΕ μελετά έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της πιθανής έλλειψης του φυσικού αερίου σε περίπτωση που η Ρωσία σταματήσει την παροχή του στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Όπως εξήγησε ο κ. Οικονόμου γίνονται τακτικές συσκέψεις της επιτροπής κρίσεων και πριν από λίγες ημέρες ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός για την προετοιμασία της ελληνικής πλευράς, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στην τροφοδοσία.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε για πιθανό ανασχηματισμό μέσα στο καλοκαίρι και ξεκαθάρισε ότι «τα σενάρια δεν απηχούν τις σκέψεις του πρωθυπουργού. Η κυβέρνηση έχει μπει στο τελευταίο έτος της θητείας της, συνεχίζει το έργο της και δεν υπάρχει καμία συζήτηση περί ανασχηματισμού και τέτοιων σεναρίων».

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στη διαχείριση της κρίσης με την πτώση του Αντόνοφ ενώ εστίασε σε δύο μεγάλα θέματα της επικαιρότητας, συνδυάζοντας τα με την τακτική που έχει υιοθετήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πρόκειται για τα θέματα του Power Pass και της υπόθεσης Λιγνάδη.

Επαναλαμβανόμενο το ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ για το Power Pass

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσης του μέτρου ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθούσε δόλια να δημιουργήσει την εντύπωση ότι υπήρχε υπόσχεση για 600 ευρώ στον καθένα, ώστε να υπάρξει απογοήτευση όταν θα γίνονταν οι επιστροφές ή πιστώσεις των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς. «Ήξερε πολύ καλά ότι ψευδόταν και το ίδιο συνειδητά κάνει και τώρα», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου ενώ προσέθεσε: «Τον προκαλούμε δημόσια -για μια ακόμη φορά- να αναφέρει έστω και μια δήλωση του Πρωθυπουργού ή κάποιου κυβερνητικού στελέχους που να μιλά για 600 ευρώ στον καθένα φορολογούμενο. Αν δεν το πράξει θα αποδειχθεί για πολλοστή φορά η πολιτική του απάτη».

«Αν δικαζόταν ο κ. Λιγνάδης με το νόμο της ΝΔ, δεν θα αποφυλακιζόταν»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε εκτενή αναφορά και στο θέμα του Δημήτρη Λιγνάδη ξεκαθαρίζοντας ότι «αν η Δικαιοσύνη είχε τη δυνατότητα να κρίνει την υπόθεση βάσει των αλλαγών που έγιναν στον Ποινικό Κώδικα από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τον Νοέμβριο του 2021, η ποινή που θα επιβαλλόταν θα ήταν ισόβια και άρα δεν θα υπήρχε η δυνατότητα αναστολής εκτέλεσης και συνεπώς η αποφυλάκιση».

Για το ίδιο θέμα εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι λειτουργεί απέναντι στη Δικαιοσύνη με μια στάση α λα καρτ. «Επαινεί την ελληνική Δικαιοσύνη όταν θεωρεί ότι «βάλλει όμως εναντίον της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της όταν οι αποφάσεις τους δεν είναι σύμφωνες με τις πολιτικές του επιδιώξεις».

Σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου, η τακτική αυτή συνάδει με ολοκληρωτικές αρχές και μεθοδεύσεις, οι οποίες είναι αντίθετες προς τη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να χρησιμοποιήσει την Δικαιοσύνη ως εργαλείο της πολιτικής του επικράτησης.

Βέλη εξαπέλυσε και για την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά μία ποινική υπόθεση. «Αφέθηκε ελεύθερος είπε ο κ. Τσίπρας γιατί είναι κολλητός της εξουσίας. Και έχουν πει και άλλα χειρότερα και εμετικά για θέματα σχετικά με αυτά. Το μόνο πολιτικό ίχνος στην υπόθεση Λιγνάδη είναι η αχρεία απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να καταστήσει μια ποινική υπόθεση πολιτικό ζήτημα», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης αλλά και στις αντιδράσεις της κοινωνίας. «Αν πληγεί το Κράτος Δικαίου, αν αμφισβητηθεί η Δικαιοσύνη, αν δώσουμε χώρο σε λαϊκά δικαστήρια και αυτόκλητους εισαγγελείς, τότε θα βρεθούμε ένα βήμα από τον αυταρχισμό και την εκτροπή. Η Κυβέρνηση εγγυάται σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ότι είναι εδώ για να προστατεύει τους θεσμούς και το Πολίτευμα ανυποχώρητα και αποτελεσματικά», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.





ΠΗΓΗ