LOUISA GOULIAMAKI via Getty Images

.

Με τα προβλήματα από την κακοκαιρία και τις ενέργειες της κυβέρνησης με στόχο την αντιμετώπιση τους, ξεκίνησε το μπρίφινγκ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Όπως ανέφερε, τα καιρικά φαινόμενα στην Αττική αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες και διαβεβαίωσε ότι «ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ανάπτυξη  προκειμένου να παρεμβαίνει σε συνεργασία και με την Αυτοδιοίκηση, όπου χρειάζεται, για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκαλεί η κακοκαιρία».

Για την κυβέρνηση, όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου, «προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, η διασφάλιση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, αλλά και η ομαλότητα του κοινωνικό-οικονομικού βίου».   

Ο Γιάννης Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν και για αύριο έκτακτα μέτρα καθώς οι συνθήκες θα εξακολουθούν να παραμένουν δύσκολες.

Σχετικά με τις ενέργειες της κυβέρνησης, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι «ενεργοποιήθηκαν στις Περιφερειακές Ενότητες που απειλούνται από την κακοκαιρία, Ενιαία Συντονιστικά Κέντρα, με την συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έχουν μετακινηθεί σε νησιωτικές και σε άλλες περιοχές με δύσκολη πρόσβαση,  προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα ενδεχόμενα  προβλήματα στην ηλεκτροδότηση». Βασικό μέλημα είναι να παραμείνουν ανοιχτά το εθνικό οδικό δίκτυο και βασικές οδικές αρτηρίες. «Η Πολιτική Προστασία απέστειλε μήνυμα μέσω του 112 στην Αττική απευθύνοντας ισχυρή σύσταση στους πολίτες να αποφεύγουν κάθε μη απαραίτητη μετακίνηση. Απευθύνουμε ισχυρή σύσταση προς όλους, αν είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθούν να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για το θέμα των σχολείων είπε ότι από το πρωί πραγματοποιείται  τηλεκπαίδευση σε περισσότερες από 46.000 τάξεις.

Για την πανδημία και το θέμα της αλλαγής των περιοριστικών μέτρων ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει την εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών που θα συνεδριάσει την Τετάρτη (26/1).

Τέλος, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι «οι εκλογές θα γίνουν το 2023 με το ισχύον εκλογικό σύστημα».





ΠΗΓΗ