Στην κοινοβουλευτική διαδικασία που προβλέπεται για την εξέταση της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ότι θα δοθούν οι απαντήσεις σχετικά με τις ευθύνες για τη διαχείριση που έγινε για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Παρά τις ερωτήσεις που δέχθηκε για το αν οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο –πέρα από αυτές της Αττικής Οδού- και για το τι απαντά η κυβέρνηση στους ισχυρισμούς του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, περί έλλειψης κεντρικού σχεδιασμού, ο Γιάννης Οικονόμου εξήγησε ότι «είναι ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν την κοινοβουλευτική διαδικασία που θα ξεκινήσει από αύριο, οπότε όλες οι απαντήσεις θα δοθούν εκεί».

Σχετικά με τα νοικοκυριά στην Αττική που παραμένουν χωρίς ρεύμα, ο κ. Οικονόμου είπε ότι καταβάλλονται πολύ μεγάλες προσπάθειες για να αποκατασταθούν παντού σήμερα οι βλάβες, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποζημίωσης των πολιτών που έμειναν χωρίς ρεύμα. «Ότι συγκεκριμένο υπάρξει θα ανακοινωθεί από την εταιρεία (ΔΕΔΔΗΕ) και το αρμόδιο υπουργείο», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για το θέμα της πανδημίας και την περαιτέρω εφαρμογή των μέτρων, ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι θα συνεδριάσει σήμερα η Επιτροπή και θα λάβει τις αποφάσεις της βλέποντας και το τι συμβαίνει και σε άλλες χώρες στην Ευρώπη που και αυτές προχωρούν σε μία χαλάρωση των περιορισμών. Ξεκαθάρισε πάντως ότι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την εισήγηση της Επιτροπής.





ΠΗΓΗ