Ξεκινά το απόγευμα της Παρασκευής και ολοκληρώνεται την Κυριακή (8/5) το 14 τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στον συνεδριακό χώρο Metropolitan Expo. Κεντρικό του σύνθημα «Δίπλα σε κάθε πολίτη».

Τις τριήμερες εργασίες θα ανοίξει με ομιλία του ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος του ΕΛΚ και πρώην Πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ενώ αργότερα, περίπου στις 19:45, θα μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στην μέχρι σήμερα πορεία της κυβέρνησης και στις προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει, θα εστιάσει στις κυβερνητικές παρεμβάσεις για την ανάσχεση της ακρίβειας και θα δώσει το στίγμα για το πως θα πορευτεί η παράταξη μέχρι τις εκλογές.

Χαιρετισμό θα απευθύνει την πρώτη ημέρα και ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος νωρίτερα θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το Σάββατο (7/5), δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου, θα χαιρετήσουν εκπρόσωποι άλλων κομμάτων του κοινοβουλίου αλλά και προσκεκλημένοι από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ομιλίες θα κάνουν και οι Σύνεδροι για τις κάτωθι θεματικές ενότητες:

  • «Καθημερινότητα: Κράτος φιλικό για τους πολίτες & Δίκαιη ανάπτυξη»

  • «Πολιτικές για τους νέους»

  • «Προστασία του Περιβάλλοντος και αντιµετώπιση της ενεργειακής κρίσης»

  • «Ενδυνάµωση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας»

  • «Νέα ∆ηµοκρατία: Τολµά να εξελίσσεται µένοντας σταθερή στις αξίες της»

Την Κυριακή (8/5) μεταξύ των ομιλητών είναι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενώ προσκεκλημένος να μιλήσει είναι και ο δήμαρχος της Οδησσού, Γκενάντι Τρουχάνοφ.

Επίσης θα διεξαχθεί ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών της Πολιτικής Επιτροπής ενώ το κλείσιμο των εργασιών του Συνεδρίου θα γίνει με ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.





ΠΗΓΗ