Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει τονίσει την πρόθεση του να εξαντλήσει την τετραετία και να στήσει τις κάλπες την άνοιξη, όμως το πολιτικό θερμόμετρο που ανεβαίνει διαρκώς δείχνει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μέσα στο φθινόπωρο. Και μάλιστα στις αρχές του.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση φαίνεται πως επενδύει στην σύγκριση του έργου της με τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Και θεώρησαν ότι μία καλή αφορμή για αυτό είναι η σημερινή επέτειος της διεξαγωγής δημοψηφίσματος το 2015, τότε που παραλίγο να διχαστεί η Ελλάδα με το «ΝΑΙ» και το «ΟΧΙ».

Σχετική αναφορά σε εκείνη την ταραγμένη περίοδο έκανε χθες (4/7) ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ενώ σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του στο Στρασβούργο με τον κίνδυνο να βγει η χώρα από την ευρωζώνη και την «κωλοτούμπα» της τότε κυβέρνησης. Και λίγες ώρες μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, η ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με τίτλο: «7 χρόνιααπό το δημοψήφισμα που έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού» και που κλείνει με τη φράση «Δεν ξεχνάμε».





ΠΗΓΗ