Διακοπή της συνεδρίασης στη Βουλή σχετικά με νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας, λόγω επεισοδίου με τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη.

Ο Π. Πολάκης ανέβηκε στο βήμα και άρχισε να μιλά για τη Novartis και να επιτίθεται κατά του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, με αποτέλεσμα ο προεδρεύων της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου, να τον προειδοποιεί πως δεν είναι αυτό το θέμα και ότι θα του έκλεινε το μικρόφωνο αν συνέχιζε και θα του επιβάλλονταν μέτρα για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

«Κάντε επίκαιρη ερώτηση να έρθει να σας απαντήσει αναλυτικά ο υπουργός», σχολίασε ο κ. Αθανασίου. «Ότι και να κάνετε εγώ θα τα πω», αντέτεινε ο κ. Πολάκης.

Ο κ. Πολάκης συνέχισε να μιλά για τη Novartis, με αποτέλεσμα ο κ. Αθανασίου να ζητά να μην καταγράφεται τίποτα στα πρακτικά κλείνοντας του το μικρόφωνο- ωστόσο μετά συνέχισε την ομιλία του, ανεβάζοντας τον τόνο της φωνής του, με τον κ. Αθανασίου να διακόπτει τη συνεδρίαση και να λέει πως το θέμα θα πρέπει να χειριστεί ο πρόεδρος της Βουλής.

Εν τέλει την οριστική διακοπή της συνεδρίασης ανακοίνωσε ο Γ′ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Θανάσης Μπούρας, μετά από απόφαση του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

«Ο πρόεδρος της Βουλής μου είπε να μεταφέρω την απόφαση του για διακοπή της αποψινής συνεδρίασης της Ολομέλειας και την συνέχισή της αύριο. Μου πρόσθεσε ότι ο κ. Πολάκης δεν θα μεταβάλει το κοινοβούλιο σε χώρο φθηνού ακτιβισμού και κατάληψής του και όσοι τον ανέχονται και καλύπτονται έχουν τεράστιες ευθύνες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπούρας. 

Σχετικές αναρτήσεις έγιναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Παύλο Πολάκη και τον Άδωνι Γεωργιάδη. 

Ο κ. Πολάκης έκανε λόγο στο Facebook για «εκτροπή από τις δημοκρατικές διαδικασίες»: «Αυτό που ζούμε είναι εκτροπή από τις δημοκρατικές διαδικασίες . Ο προεδρεύων Αθανασίου διέκοψε τη συνεδρίαση για να μην ολοκληρώσω την ομιλία μου όπου ανέλυα την απόφαση αρχειοθέτησης του ΑΔΩΝΗ Γεωργιάδη για την υπόθεση Νοβαρτις!!! Ειχε ζητήσει ο ιδιος να του απαντήσουμε. Εξηγούσα με ατράνταχτα επιχειρήματα το γιατί δεν θα ζητήσουμε ποτέ συγγνώμη και πως ο Γεωργιαδης ωφέλησε τη Νοβαρτις και ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ!!! Είμαι στο βήμα και περιμένουμε ΟΛΟΙ τον Τασουλα!!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!!».

«Λυπούμαι που δεν τον συγκρατούν και ένας βουλευτής και πρώην υπουργός γίνεται τόσο ρεζίλι» έγραψε στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Για απαξίωση του πολιτεύματος και ευτέλεια της πολιτικής ζωής κάνει λόγο η ΝΔ:  «Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα του ήθους και της ευπρέπειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του κ. Πολάκη, επιδιώκει την απαξίωση του πολιτεύματος, τον διχασμό και την ευτέλεια της πολιτικής ζωής. Δεν θα τους παρακολουθήσουμε, γιατί ούτε είμαστε και ούτε θα γίνουμε όμοιοί τους. Οι κανόνες της δημοκρατίας και του Κοινοβουλίου θα δίνουν κάθε φορά, με θεσμικό τρόπο, τις κατάλληλες απαντήσεις σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσής τους», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Για πρωτοφανή κοινοβουλευτική εκτροπή της ΝΔ κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βαδίζει πλέον σε επικίνδυνα για τη Δημοκρατία μονοπάτια. Πριν από λίγο είχαμε μια πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά ήθη εκτροπή εις βάρος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από την Ν.Δ. Ο προεδρεύων Χαράλαμπος Αθανασίου σε διατεταγμένη υπηρεσία δεν δίστασε να κλείσει τα μικρόφωνα στον Παύλο Πολάκη, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να μιλάει για το σκάνδαλο Novartis με την δικαιολογία ότι μιλάει για άσχετο θέμα. Κάτι όμως που είχε κάνει ελάχιστα λεπτά πριν βουλευτής της ΝΔ, χωρίς να τον διακόψει κάνεις, αφού επαναλάμβανε τα κυβερνητικά ψεύδη για το σκάνδαλο». Κλείνοντας αναφέρει: «Το σύστημα Μητσοτάκη αποδεικνύει ότι δεν είναι ούτε Νέα, ούτε Δημοκρατία. Είναι ένα καθεστώς επικίνδυνο για την Δημοκρατία». Ακολούθως, σε ανακοίνωση- απάντηση στη ΝΔ, αναφέρονται τα εξής: «Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα που άρχει ο λαός. Και ο λαός έχει δικαίωμα να μάθει την αλήθεια. Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα των πολλών, της πλειοψηφίας, όχι των ολιγαρχών, των εταιρειών, των μεσαζόντων και των λογοκριτών. Ο Λουδοβίκος ο 16ος το κατανόησε καθυστερημένα στη Γαλλική Επανάσταση. Ο κ. Μητσοτάκης αρκεί να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές».

Για χουλιγκανική σύγκρουση κάνει λόγο το Κίνημα Αλλαγής: «Η αποψινή θλιβερή εικόνα στο Ελληνικό κοινοβούλιο επιβεβαιώνει ότι κάποιοι συνειδητά επιδιώκουν τον ολοένα και βαθύτερο ευτελισμό των θεσμών. Η χουλιγκανικού χαρακτήρα σύγκρουση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε πρωτοφανείς καταστάσεις και μετατρέπει τη Βουλή των Ελλήνων σε Βουλή μιας τριτοκοσμικής χώρας. Μαζί δημιουργούν και συντηρούν τοξικό κλίμα που ενισχύει την κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών για την πολιτική και υποβαθμίζει την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Αυτές οι εικόνες και αυτές οι συμπεριφορές δεν αξίζουν στον Ελληνικό λαό».

«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα πλαίσια του μικροκομματισμού και της ιδιοτέλειας τους πυροδοτούν το κλίμα έντασης με σκοπό τη συσπείρωση των οπαδών τους, ενώ παρασκηνιακά συνεργάζονται στις ψηφοφορίες των νομοσχεδίων ως μια ”άτυπη” συγκυβέρνηση» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση, προσθέτοντας πως «σήμερα ξεπέρασαν και τον εαυτό τους με ένα τραγικό σκηνικό εντός του κοινοβουλίου. Αν αυτό το σκηνικό παρωδίας στο ελληνικό κοινοβούλιο δεν είναι στημένο, τότε και οι δύο στήνουν τη δημοκρατία στα 9 μέτρα και τη δολοφονούν. Σε κάθε περίπτωση, είναι επικίνδυνοι για την πατρίδα και τη δημοκρατία».





ΠΗΓΗ