Anadolu Agency via Getty Images

Να γίνει το 2021 η χρονιά που η Τουρκία θα εγκαταλείψει τις απειλές πολέμου, θα γίνει πιο ευρωπαϊκή, θα αποφύγει τις προκλήσεις και τις παράνομες δραστηριότητες, εύχεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε απάντηση σε ειρωνική ανάρτηση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου που απευθυνόταν στον πρώτο. 

Συγκεκριμένα η ανάρτηση ανέφερε: ”Αγαπητέ Νίκο, μια φιλική συμβουλή για τη νέα χρονιά-σταμάτα να ζητάς βοήθεια από τους φίλους σου και να τραυματίζεις την αξιοπρέπεια των Ελλήνων. Εύχομαι το 2021 να ’ναι η χρονιά που θα λύσουμε τις διαφορές μας διαπραγματευόμενοι απευθείας, ειλικρινά και σοβαρά”. 

Ο κ.Δένδιας απάντησε: «Ευχαριστώ καλέ μου φίλε Μεβλούτ», και προσθέτει: 

«Εφόσον ανταλλάσσουμε ευχές και συμβουλές, ας είναι το 2021 η χρονιά που η Τουρκία θα κάνει τα εξής: 

1. Θα εγκαταλείψει τις απειλές πολέμου εναντίον της Ελλάδας σε περίπτωση που ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της. ’Αλλωστε ζούμε στον 21ο αιώνα. 

2. Θα φιλοδοξήσει να γίνει πιο ευρωπαϊκή. Λιγότερο νεο-οθωμανική. Αυτό θα λειτουργήσει περισσότερο προς το συμφέρον του τουρκικού λαού. 

3. Θα αποφύγει τις προκλήσεις και τις παράνομες δραστηριότητες». 

Και συνεχίζει: «Παρεμπιπτόντως. Υπάρχει ένα πράγμα Μεβλούτ που ξέχασες να αναφέρεις πάλι: είναι το διεθνές δίκαιο. Η μόνη βάση για εποικοδομητικό διάλογο για τις διαφορές μας αγαπητέ μου φίλε. Χαρούμενο 2021!».





ΠΗΓΗ