DIMITRIS PAPAMITSOS

Mitsotakis – old people

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου με πολίτες ηλικίας από 64 έως 93 ετών οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, αποτέλεσε την ευκαιρία για τον πρωθυπουργό να απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους ηλικιωμένους που είναι ανεμβολίαστοι, να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους. «Θέλω κυρίως να ακουστεί η δική σας φωνή για να μπορέσουμε να πείσουμε συμπολίτες μας, πιο ηλικιωμένους, που δεν έχουν πάρει ακόμα την απόφαση να εμβολιαστούν, ότι πρέπει να το κάνουν. Διότι σήμερα έχουμε εμβόλια διαθέσιμα για συμπολίτες μας μεγαλύτερης ηλικίας, που δεν έχουν εμβολιαστεί, και πρέπει να τους πείσουμε, να τους πείσετε, να με βοηθήσετε να τους πείσουμε, ότι πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενους στους επτά ηλικιωμένους πολίτες που τον επισκέφθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης «το ρίσκο του να είναι κανείς ανεμβολίαστος είναι πολύ μεγάλο. Μην κοροϊδευόμαστε, ο κορονοϊός είναι κακή αρρώστια και όσο πιο μεγάλος είσαι τόσο πιο επικίνδυνο είναι να πάθεις κάποια σοβαρή επιπλοκή.» Μάλιστα υπογράμμισε ότι ότι από τους 200 ασθενείς με Covid-19 που διασωληνώθηκαν τον Μάρτιο μόνο τρεις ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.

Κατά την συζήτηση που είχε ο κ. Μητσοτάκης με τους ηλικιωμένους, η 93χρονη κ. Σταυρούλα του είπε ότι δεν είχε καμία παρενέργεια από το εμβόλιο. «Καλέ μου άνθρωπε, ούτε αισθάνθηκα τίποτα. Αν έκανα ένεση, αν πήγα και έκανα εμβόλιο, τίποτα, τίποτα απολύτως. Υγιέστατη μέχρι στιγμής», είπε η ηλικιωμένη απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό.

Μία άλλη κυρία, η κ. Σπυριδούλα 64  ετών, τόνισε ότι αυτό που στερήθηκε περισσότερο όλο αυτόν τον καιρό ήταν «την έξοδο». «Η πρώτη αγκαλιά που θα κάνετε ποια θα είναι;» ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης για να λάβει την απάντηση ότι αυτό που της έλειψε περισσότερο ήταν το εγγονάκι της που γεννήθηκε μέσα στην πανδημία.

Οι ηλικιωμένοι ανέφεραν ότι έχουν γνωστούς που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, φοβούμενοι τυχόν παρενέργειες. «Μα δεν φοβούνται να πάθουν κορονοϊό; Αυτό πρέπει να τους λέτε», τόνισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι ο εμβολιασμός αποτελεί πρωτίστως μία επιλογή αυτοπροστασίας. «Έχουμε ραντεβού διαθέσιμα γι’ αυτούς και τον Απρίλιο και τον Μάιο, ώστε να μην κινδυνεύουν οι ίδιοι, γιατί τους ίδιους αφορά πρωτίστως», εξήγησε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η διαδικασία του εμβολιασμού εξελίσσεται με επιτυχία στην Ελλάδα, ενημέρωσε τους επισκέπτες του ότι χθες η χώρα ξεπέρασε το φράγμα των 2 εκατομμυρίων εμβολιασμών και μίλησε για το πως θα εξελιχθεί η επιχείρηση «Ελευθερία». «Η Ευρώπη αγοράζει τα εμβόλια μαζικά και τα δίνει στα κράτη-μέλη κατά αναλογία του πληθυσμού τους. Η Ευρώπη πήρε τη σωστή απόφαση να τα αγοράσει μαζί και να τα μοιράσει με δίκαιο τρόπο διότι σκεφτείτε τι θα συνέβαινε αν έπρεπε να ανταγωνιζόμαστε ας πούμε τη Γερμανία ή τη Γαλλία για να βρίσκουμε εμβόλια. Υπήρχαν όμως καθυστερήσεις στις παραδόσεις αλλά τώρα είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, θα έχουμε πολλά περισσότερα εμβόλια τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.





ΠΗΓΗ