ASSOCIATED PRESS

Το πολυδύναμο Κέντρο Υγείας Περιστερίου, ένα από τα 386 κέντρα εξέτασης τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα διενέργειας 12.000 rapid test για κορονοϊό καθημερινά μέσω της πλατφόρμας testing.gov.gr, με τυχαία επιλογή εθελοντών, επισκέφθηκε το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στόχος του πρωθυπουργού, η παρότρυνση των πολιτών να δηλώνουν συμμετοχή για τη διενέργεια test. «Τα rapid test μας δίνουν τη δυνατότητα να μπορούμε να ελέγχουμε τον δείκτη θετικότητας σε ασυμπτωματικούς συμπολίτες μας. Αυτό το στοιχείο έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία για να μπορούμε γρήγορα να εντοπίζουμε τυχόν τοπικές επιδημίες, ώστε να παρεμβαίνουμε γρήγορα και τοπικά για να τις περιορίζουμε», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Eurokinissi

Όπως είπε, μπορεί το εμβόλιο να είναι η αρχή του τέλους της πανδημίας, όμως μέχρι να εμβολιαστεί ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού, είναι απαραίτητο να υπάρχει όσο το δυνατόν περισσότερη πληροφορία σε τοπικό επίπεδο, ώστε εφόσον κριθεί αναγκαίο, να ληφθούν έγκαιρα τα όποια μέτρα για τον περιορισμό της μεταδοτικότητας του κορονοϊού.

«Όλα αυτά είναι τεστ τα οποία διεξάγονται δωρεάν χωρίς καμία επιβάρυνση για τους πολίτες, παίρνουν τα αποτελέσματα εντός 10 λεπτών, οι ίδιοι θα γνωρίζουν προφανώς ότι είναι αρνητικοί διότι οι πιο πολλοί θα είναι αρνητικοί. Αν τυχόν είναι θετικοί θα πρέπει να μπουν στις διαδικασίες των πρωτοκόλλων επίβλεψης. Όμως είναι μία πάρα πολύ σημαντική δράση για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα με τη δράση του εμβολιασμού και τον περιορισμό της πανδημίας για τους επόμενους μήνες», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης, παροτρύνοντας παράλληλα τους πολίτες να δηλώσουν συμμετοχή μέσω του testing.gov.gr.

Eurokinissi

Επίσης ο πρωθυπουργός περιηγήθηκε στο Κέντρο Υγείας, το οποίο ταυτόχρονα προσφέρει μοριακές διαγνωστικές εξετάσεις σε πολίτες οι οποίοι εμφανίζουν συμπτώματα Covid-19 ή έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα, ενώ επισκέφτηκε ένα από τα οκτώ εμβολιαστικά ιατρεία που ετοιμάζονται στο Κέντρο και θα λάβουν μέρος στην εκστρατεία εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού κατά του κορονοϊού.

Eurokinissi

«Τα πολυδύναμα Κέντρα Υγείας αστικού τύπου είναι, ουσιαστικά, το μέλλον της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στα μεγάλα αστικά κέντρα», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι το ΚΥ Περιστερίου είναι «άρτια εξοπλισμένο», ενώ συνεχάρη όλα τα στελέχη του κέντρου υγείας αλλά και τα στελέχη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης που έχουν σηκώσει ένα μεγάλο βάρος τους τελευταίους μήνες, στη μάχη κατά του κορονοϊού.





ΠΗΓΗ