Dimitris Papamitsos

Mitsotakis – Sakellaropoulou

Στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνάντησης τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για θέματα σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας και την ανασυγκρότηση της οικονομίας. Ειδικότερα, για το θέμα των εμβολιασμών, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ήδη έχουν κλειστεί τα πρώτα ραντεβού στην ηλικιακή ομάδα 30-39- έχουν ξεπεράσει τις 100.000- και άμεσα θα ανοίξουν οι ηλικίες 40-49 έτη. «Είναι πολύ θετικό ότι η επιχείρηση «Ελευθερία» πηγαίνει πια στις παραγωγικές ηλικίες και θέλω με την ευκαιρία αυτή, ακόμα μια φορά να ενθαρρύνω τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν. Έχω πει πολλές φορές, και το επαναλαμβάνω, ότι το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο εμβόλιο. Όσο πιο γρήγορα εμβολιαστούμε, τόσο πιο γρήγορα θα είμαστε προστατευμένοι εμείς οι ίδιοι από τις επιπτώσεις μιας αρρώστιας η οποία μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επικίνδυνη, αλλά θα έχουμε πράξει, πιστεύω, και το κοινωνικό μας χρέος βοηθώντας συνολικά την προσπάθεια της χώρας να επανέλθει σε ρυθμούς κανονικότητας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις ΜΕΘ, το 95% των διασωληνωμένων ασθενών δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι και όπως είπε ο πρωθυπουργός είναι χρέος όλων να σταλεί το μήνυμα, ειδικά στους πιο ευάλωτους πολίτες, ότι ο εμβολιασμός τους προστατεύει από μια αρρώστια, η οποία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και ότι προφανώς είναι μια ιατρική πράξη η οποία είναι απολύτως ασφαλής. «Ο όποιος απειροελάχιστος κίνδυνος παρενεργειών από το εμβόλιο, είναι απείρως μικρότερος από τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις εάν κάποιος ασθενήσει με κορονοϊό», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ ταυτόχρονα τόνισε την ανάγκη της τήρησης των μέτρων προστασίας.

«Το γεγονός ότι τα κρούσματα μειώνονται και ότι οι εμβολιασμοί προχωρούν γρήγορα, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσει οποιονδήποτε εφησυχασμό», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στην σημαντική συμβολή των self-test στην προσπάθεια εντοπισμού θετικών κρουσμάτων.

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης εστίασε στην κατάθεση που έγινε σήμερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Όπως είπε ο πρωθυπουργός κατατέθηκε δεύτερο στην σειρά των ευρωπαϊκών χωρών και έδωσε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα στικάκι που περιλαμβάνει το σύνολο του Σχεδίου, πάνω από 4.100 σελίδες. «Είναι μια πολύ σημαντική δουλειά η οποία έχει γίνει από όλους μας, ένα Σχέδιο το οποίο έχει τη δυνατότητα να αναδιατάξει πλήρως το παραγωγικό μοντέλο της χώρας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ συμπλήρωσε ότι μπορεί να διαθέσει σημαντικούς πόρους στην ψηφιακή μετάβαση, στην προσπάθεια για την μετατροπή της ελληνικής οικονομίας σε μια οικονομία μηδενικών εκπομπών  άνθρακα, ενώ περιλαμβάνει και δράσεις, όπως ζητήματα κοινωνικής ηθικής, κατάρτισης, στήριξης της νεολαίας.

«Θεωρώ ότι το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» είναι μια μοναδική ευκαιρία για την χώρα μας, η οποία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαθεί. Είχα δηλώσει και όταν είχαμε συμφωνήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την σημαντική ευρωπαϊκή πρωτοβουλία να δανειστεί η Ευρώπη σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να διαθέσει σημαντικούς πόρους στα κράτη μέλη με τη μορφή των επιχορηγήσεων και των δανείων, ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση τους πόρους αυτούς να τους σπαταλήσουμε. Πρέπει να τους επενδύσουμε στο αύριο της Ελλάδας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, ενώ ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του για την εκπόνηση αυτού του σχεδίου.

 «Ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε ένα ακόμα Πάσχα σε συνθήκες πανδημίας. Είναι όμως μια αναπόφευκτη αναγκαιότητα, καθώς όλοι θέλουμε, όσο γίνεται νωρίτερα, να επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς ζωής, να ξαναβρεθούμε με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα», ανέφερε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι αρχίζει η χαλάρωση των περιορισμών. «Αρκεί να μην εφησυχάσουμε, να μην παρασυρθούμε σε υπέρμετρο ενθουσιασμό από την επιστροφή της ελευθερίας μας. Χρειάζεται μέτρο, χρειάζεται προσοχή ακόμη», συμπλήρωσε η ΠτΔ.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς, η κ. Σακελλαροπούλου σημείωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει πειστεί ότι αποτελούν τη μόνη λύση για να απαλλαγούμε από τον εφιάλτη της πανδημίας, ενώ εξέφρασε τον θαυμασμό της «για την αυταπάρνηση και το υψηλό αίσθημα ευθύνης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και όλων των αφανών ηρώων σε όλο το φάσμα του δημόσιου, πρωτίστως, τομέα, αλλά και του ιδιωτικού, που όλους αυτούς τους μήνες σηκώνουν το βάρος και δίνουν καθημερινή μάχη για να αντιμετωπίσουν την υγειονομική κρίση.» Παράλληλα, η Προέδρος της Δημοκρατίας έστειλε μήνυμα συμπαράστασης και σε όσους έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους.

«Ως προς το ταμείο Ανάκαμψης είναι πολύ σημαντικό ότι η χώρα κατέθεσε από τις πρώτες το δικό της σχέδιο. Από εδώ και πέρα πιστεύω, ότι, είναι εξίσου σημαντικό να προχωρήσουν όσο γίνεται γρηγορότερα  οι ρυθμοί, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης να γίνουν οι κατάλληλες εκταμιεύσεις, ώστε να μπορέσει η οικονομία να ξεκινήσει και πάλι, να ενισχυθούν οι πιο ευάλωτοι και ότι άλλο έχετε σχεδιάσει για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας», υπογράμμισε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.





ΠΗΓΗ