«Είμαστε σε διαρκή κομματική εγρήγορση», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στα μέλη της νέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, αναφερόμενος στις εκλογές που θα γίνουν μετά από 12 μήνες, ζητώντας παράλληλα να ανεβάσουν όλοι τους ρυθμούς και να ενταθεί η δουλειά ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης.

«Το κεφάλι κάτω αλλά το φρόνημα ψηλά», ήταν η οδηγία που έδωσε ο πρωθυπουργός ενώ προειδοποίησε για την τακτική που θα ακολουθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση. «Θα παίξει το τελευταίο της χαρτί, διαστρεβλώνοντας τα πάντα, επενδύοντας σε ψεύδη και πολώνοντας το πολιτικό κλίμα», ανέφερε συγκεκριμένα για τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητσοτάκης ενώ συμπλήρωσε: «Δεν θα εμπλακούμε στην τοξικότητα των πολιτικών μας αντιπάλων. Θα μιλάμε με νούμερα για το έργο που έχουμε παράξει αυτούς τους 33 μήνες, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για αποτέλεσμα της ΝΔ στις πρώτες κάλπες που θα είναι ο βατήρας για αυτοδύναμη Ελλάδα.

Μάλιστα σχολιάζοντας έναν διάλογο που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με μία γυναίκα κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην οποία είπε «ΣΥΡΙΖΑ θα λέτε και θα κλαίτε», ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι οι πολίτες θα θυμούνται συνταξιούχους να κλαίνε έξω από τις τράπεζες το 2015, τονίζοντας ότι ήταν η χειρότερη κυβέρνηση από την Μεταπολίτευση και μετά.

8 στους 10 πολίτες θα πληρώσουν λιγότερο ΕΝΦΙΑ

Στην τοποθέτηση του ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στις προτεραιότητες της κυβέρνησης για τους επόμενους 12 μήνες –μέχρι τις εκλογές δηλαδή- με πρώτη την έξοδο της χώρας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας και την επίτευξη του στόχου της επενδυτικής βαθμίδας.

Άλλη βασική προτεραιότητα είναι η ανάκαμψη του τομέα της Υγείας και της Πρωτοβάθμιας φροντίδας, κάνοντας αναφορά στον Προσωπικό Γιατρό.

Παράλληλα τόνισε την προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας κάνοντας λόγο για εισαγόμενο πληθωρισμό. Αναφερόμενος στα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ που αναρτήθηκαν πριν από λίγες ώρες, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «8 στους 10 πολίτες θα πληρώσουν χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ φέτος. Συνολικά 380 εκατ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με πέρσι θα πληρώσουν οι πολίτες και 1 δισ. σε σύγκριση με το 2018».

Όσο για τις ανατιμήσεις στην ενέργεια και τα πρόσφατα μέτρα που ανακοίνωσε και με τα οποία θα στηριχθούν και καταναλωτές που είχαν μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος από τις 300 kWh που επιδοτούνταν αρχικά, σημείωσε: «Ακούσαμε την κοινωνία. Είδαν πολίτες πολύ απότομες και αδικαιολόγητες αυξήσεις και είχαμε το θάρρος να πούμε ότι αυτό πρέπει να διορθωθεί και το διορθώνουμε, με μία παρέμβαση, η οποία θα επιστρέψει στους λογαριασμούς των πολιτών το 60% της αύξησης με την οποία επιβαρύνθηκαν λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής», ενώ ανακοίνωσε ότι το 76% των δικαιούχων της επιδότησης καυσίμων μπήκαν στην πλατφόρμα για να συμπληρώσουν την αίτηση για επιδότηση.

Επίσης ανακοίνωσε ότι αύριο (12/5) κυρώνεται στη Βουλή η αμυντική συμφωνία Ελλάδος – ΗΠΑ και έκανε αναφορά στο ταξίδι που θα κάνει στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην συνάντηση που θα έχει με τον Τζο Μπάϊντεν.

Τέλος, πρότεινε για τη θέση του Γραμματέα τον Παύλο Μαρινάκη ενώ έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές του 14 Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος.





ΠΗΓΗ