Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο –σε μία εκδήλωση με έντονο προεκλογικό «χρώμα»- αναφέρθηκε στα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, με σοβαρότερο όλων τις ανατιμήσεις στην ενέργεια. «Η αγωνία του πολίτη είναι και η δική μου καθημερινή έγνοια», σημείωσε ο πρωθυπουργός, ενώ τόνισε ότι αυτή την εβδομάδα ξεκινά η εφαρμογή των μέτρων στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση πριν από λίγες εβδομάδες στα οποία περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η επιδότηση στα καύσιμα. Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την Τετάρτη 20 Απριλίου θα καταβληθεί το επίδομα των 200 ευρώ στους ευάλωτους πολίτες ενώ σημείωσε ότι δικαιούχοι των μέτρων θα είναι περισσότεροι από 2 εκατομμύρια πολίτες.

Εξηγώντας ότι κανένα εθνικό ταμείο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το κόστος τέτοιας κρίσης, αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχει καταθέσει στην ΕΕ για τη μείωση της τιμής της ενέργειας και τόνισε την ανάγκη εφαρμογής ευρωπαϊκών μέτρων στήριξης ενώ σημείωσε και τους αδιάθετους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης που μπορούν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. «Δεσμεύομαι ότι αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή στήριξη, η χώρα μας θα εκπονήσει νέο μεγαλύτερο σχέδιο για την αντιμετώπιση των αυξημένων τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι «ο πολίτης θέλει να αισθάνεται το κράτος δίπλα του».

″Τα είπαμε, τα κάναμε”

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός μίλησε για τις δυσκολίες που κλήθηκε να διαχειριστεί η κυβέρνηση του τονίζοντας ότι «δεν έχει προηγούμενο μια νέα κυβέρνηση να πρέπει να αντιμετωπίσει τόσα επάλληλα προβλήματα σε τόσο μικρό χρόνο». Έκανε έναν σύντομο απολογισμό, εστιάζοντας κυρίως στις μειώσεις φόρων, στις πολιτικές που εφαρμόζονται με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση φάνηκε συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, χρησιμοποιώντας το σύνθημα: «τα είπαμε, τα κάναμε». «Αυτή είναι κοινωνική προοδευτική πολιτική», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός ενώ –με αφορμή και το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που είναι σε εξέλιξη- εξαπέλυσε πυρά κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται όλα όσα θα ήθελαν να ακούσουν οι αγρότες, οι νοικοκύρηδες», σημείωσε ο πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για ψέματα που λέει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ τόνισε ότι «μοιράζει ξανά νέες ακάλυπτες επιταγές», εξηγώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητεί το δικό του φιλί της ζωής με όπλο τη δημαγωγία.

Πρόοδος ή οπισθοδρόμηση, το δίλημμα των εκλογών

«Στο “τα είπαμε, τα κάναμε”, προσθέτουμε και το “ακούμε, νοιαζόμαστε και εξηγούμε στους πολίτες”», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός τονίζοντας το τρίπτυχο: Ευρωπαϊκή λύση, δημοσιονομική συνέπεια και δημιουργία εφεδρειών.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, το σχήμα Αριστερά-Δεξιά μοιάζει να μη χωράει στην εποχή και αναφέρθηκε στο δίλημμα που θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες όταν θα γίνουν οι εκλογές τον επόμενο χρόνο, κάνοντας λόγο για την πρόοδο που φέρνει η κυβέρνηση ή για την οπισθοδρόμηση.





ΠΗΓΗ