Ο κ. Τσίπρας προσθέτει ότι το βούλευμα «αθωώνει πλήρως, όλους τους κατηγορούμενους από τη κατασκευασμένη κατηγορία της σκευωρίας και στέλνει στο κάλαθο των αχρήστων το στημένο κατηγορητήριο της προανακριτικής».

Επιτιθέμενος στον πρωθυπουργό, σημειώνει ότι «τρία χρόνια τώρα ο κος Μητσοτάκης επιχειρεί να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη. Επιχειρεί να συγκαλύψει το σκάνδαλο. Επιχειρεί να λασπώσει και να στείλει στη φυλακή τους πολιτικούς του αντιπάλους, ακόμη και τους δημοσιογράφους που τόλμησαν να αναδείξουν την αλήθεια».

«Ήρθε όμως η ώρα της Δικαιοσύνης». «Και ήρθε η ώρα εγώ να αντιστρέψω τα λόγια των κατηγορούμενων που μετατράπηκαν σε κατήγορους. Εμείς θα σας πάμε μέχρι τέλους, κε Μητσοτάκη», αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Το σκάνδαλο που επιχειρήσατε να κουκουλώσετε είναι εδώ και ζητάει απαντήσεις», προσθέτει, θέτοντας τα εξής ερωτήματα: «Ποιοι δωροδοκήθηκαν; Ποιοι εμπόδισαν τους δικαστές; Ποιοι και γιατί κρύβουν την αλήθεια;»

«Ό,τι και να κάνετε οι απαντήσεις θα δοθούν. Όσος χρόνος κι αν περάσει», δηλώνει ο κ. Τσίπρας και υπογραμμίζει καταληκτικά πως «σε αυτόν τον τόπο, η Δημοκρατία και το κράτος δικαίου δε θα νικηθούν. Και η Δικαιοσύνη θα επιστρέψει».

Οικονόμου: Παραπέμπεται ένας ακόμα πρώην υπουργός του και ο Τσίπρας πανηγυρίζει

«Είναι πρωτοφανές να παραπέμπεται, με ομόφωνη μάλιστα απόφαση, ένας ακόμη πρώην υπουργός του και ο κ. Τσίπρας να επαίρεται και να πανηγυρίζει. Ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο άνθρωπος που ο κ. Τσίπρας είχε αναθέσει την προστασία της Δικαιοσύνης, των Θεσμών και της διαφάνειας παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Ο στενός του συνεργάτης (ένας ακόμη) είναι κατηγορούμενος, όχι κατήγορος» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου,

«Κατά τα άλλα, ο κ. Τσίπρας εμφανέστατα κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Περιγράφει τόσο αναλυτικά και γλαφυρά πρακτικές χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, επειδή τις εφάρμοσε στη διάρκεια της θητείας του, για να ελέγξει τους ”αρμούς του συστήματος” και να μετατρέψει την Ελλάδα σε κράτος – παρία, εκτός του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Η Κυβέρνηση πιστεύει ειλικρινά και υπερασπίζεται πραγματικά την ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία στο τέλος θα αναδείξει κάθε πτυχή της αλήθειας, για όλα και όλους».

ΣΥΡΙΖΑ σε Γ. Οικονόμου για την υπόθεση Novartis: «Έφυγε η σκευωρία κι έμεινε το σκάνδαλο»

Απάντησε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, αναφορικά με την υπόθεση Παπαγγελόπουλου.

«Είναι πρωτοφανές ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος να έχει πει ωμά ψέματα στον ελληνικό λαό που σε δύο ώρες κατέρρευσαν και να παραμένει ακόμα στη θέση του. Αυτό βέβαια αποδεικνύει ότι πίσω από τις διαρροές που παραπλανούσαν και έριξαν στα βράχια δημοσιογράφους βρισκόταν το Μέγαρο Μαξίμου. Και ακόμα περιμένουν μια συγνώμη για την κραυγαλέα εκμετάλλευση του ονόματός τους και το συντονισμένο παιχνίδι που παίχτηκε στην πλάτη τους.

Ο κ. Οικονόμου έχει χάσει κάθε αξιοπιστία για να μπορεί να απαντά στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και να απευθύνεται στους εκπροσώπους του Τύπου.

Ωστόσο είναι καλύτερα να πει μια κουβέντα στους πολίτες για το τι έγινε με τη δήθεν σκευωρία του σκανδάλου Novartis, που επί τέσσερα χρόνια είχαν κάνει σημαία και εχθές κατέρρευσε με πάταγο. Έφυγε η σκευωρία και έμεινε το σκάνδαλο. Κι έχουμε το πρωτόγνωρο να μην υπάρχουν σκευωροί που έστησαν το σκάνδαλο, αλλά σκευωροί που στήνουν… σκευωρίες. Το σκάνδαλο είναι υπαρκτό και η ελληνική Δικαιοσύνη απέδειξε πως, παρά τις πιέσεις, τους σκευωρούς της σκευωρίας και τους δωρολήπτες πολιτικούς θα τους πάει μέχρι τέλους.

Και κάτι ακόμα. Η ελληνική Δικαιοσύνη τους θύμισε ένα πράγμα γι’ αυτό βρίσκονται σε πανικό: ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται».

Τι λένε οι δικαστές για Παπαγγελόπουλο- Τουλουπάκη

Νόμιμες έκρινε τις διαδικασίες στο χειρισμό της υπόθεσης Novartis το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου, βάσει του οποίου απαλλάχθηκαν στο πλαίσιο της συγκρότησης της δικογραφίας στην λεγόμενη «σκευωρία» οι Δ. Παπαγγελόπουλος και Ελένη Τουλουπάκη.

Στο εκτενές σκεπτικό του, το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου έκρινε πως ακολούθησαν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες σχετικά με τα 10 πολιτικά πρόσωπα, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση και για το λόγο αυτό αποφάσισε μεταξύ άλλων και την απαλλαγή των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς. Μάλιστα, τονίζεται πως οι ίδιοι οι εισαγγελείς έθεσαν στο αρχείο τις δικογραφίες κατά 7 εξ αυτών.

Ειδική αναφορά γίνεται στο βούλευμα και για τους προστατευόμενους μάρτυρες, όπου επισημαίνεται πως δεν υπήρξε αυθαίρετη επιλογή τους. «Οι προστατευόμενοι μάρτυρες με τις κώδικές ονομασίες «ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ» και «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΕΛΕΣΗ» σε όλες τις καταθέσεις τους έχουν επιβεβαιώσει ότι πάντοτε κατέθεταν οι ίδιοι με φυσική παρουσία τους και χωρίς οποιαδήποτε πίεση, προτροπή, υποβολή από τους εισαγγελείς, ενώ ουδείς εκ των μαρτύρων έχει καταθέσει ότι έδινε προδιατυπωμένες καταθέσεις» επισημαίνεται.

Σε κάθε περίπτωση με το βούλευμα συγκροτείται το 4ο ειδικό δικαστήριο της μεταπολίτευσης, για τους Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και Ελένη Τουλουπάκη, για αδικήματα όμως τα οποία δεν σχετίζονται με τον πυρήνα της έρευνας για την αποκαλούμενη σκευωρία Novartis.

Σύμφωνα, με την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου παραπέμπονται:

– Ο κ. Παπαγγελόπουλος για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας της Ελένης Τουλουπάκη, αφού φέρεται να την έπεισε να καθυστερήσει να στείλει στη Βουλή δικογραφία που είχε σχηματιστεί μετά από μήνυση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ , κατά του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και του αναπληρωτή Ανδρέα Ξανθού γιατί παρέλειψαν να τιμολογήσουν φάρμακα.

– Με αυτό τον τρόπο, αφενός ευνοήθηκαν, όπως αναφέρεται, φαρμακευτικές εταιρίες και χάθηκε η προθεσμία ελέγχου τυχόν παραλείψεων των υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

– Η κα Τουλουπάκη παραπέμπεται κατά πλειοψηφία 3-2. Δυο μέλη του Συμβουλίου ψήφισαν υπέρ της απαλλαγής της.





ΠΗΓΗ