«Δεν το γνώριζα, δεν θα το επέτρεπα ποτέ. Οφείλω στον κ. Ανδρουλάκη μια συγγνώμη για το λάθος που έγινε», τονίζει ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Μπορεί μια πρόταση 18 λέξεων, όσες χρειάστηκαν για να ανακοινωθεί η παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη, να κρύβει απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις που θα δοκιμάσουν τις αντοχές της κυβέρνησης και θα οδηγήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην αναθεώρηση του πολιτικού και του εκλογικού του σχεδιασμού;» είναι το ερώτημα που θέτει το επίμαχο δημοσίευμα.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, συνεχίζει το Βήμα, διέψευδαν ότι υπάρχει αλλαγή του σημερινού πολιτικού και εκλογικού σχεδιασμού, αλλά το σίγουρο είναι ότι πλέον υπάρχει πολιτικός αναβρασμός. «Στα υπουργικά γραφεία και στους κόλπους των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος η ανησυχία είναι έκδηλη. Mπορούν οι εξελίξεις στο μέτωπο των υποκλοπών να δημιουργήσουν ένα πολιτικό κλίμα που δεν θα αφήνει περιθώρια κινήσεων και επιλογών στον Πρωθυπουργό;» διερωτάται το Βήμα της Κυριακής.

Και προσθέτει: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται, όπως λέγεται, να διαχειριστεί την πιο σοβαρή μέχρι σήμερα κυβερνητική κρίση. Γιατί αυτή η κρίση δεν αφορά κάποιο υπουργείο ή τρίτους, εξωγενείς παράγοντες, αλλά εκδηλώθηκε μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, στην καρδιά του επιτελικού κράτους, αφορά και τον ίδιο προσωπικά. Η ″πέτρα του σκανδάλου″ βρίσκεται σε ένα σημείο της ανακοίνωσης για την υποβολή της παραίτησης του (πρώην πλέον) διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντος. Υπεβλήθη και έγινε αποδεκτή ″⁣κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων″⁣. Τι είχε συμβεί; Η ΕΥΠ, όπως έγινε γνωστό, παρακολουθούσε επί τρεις μήνες το κινητό του προέδρου του ΠαΣοΚ Νίκου Ανδρουλάκη την περίοδο που ήταν ευρωβουλευτής. Η παρακολούθηση έγινε με συμβατικά μέσα και όχι με το διαβόητο πλέον λογισμικό (spyware) Predator. Διήρκεσε για τρεις μήνες και διεκόπη όταν ο κ. Ανδρουλάκης εξελέγη πρόεδρος του ΠαΣοΚ – δύο ημέρες μετά την εκλογή του, όπως έλεγαν πηγές με γνώση των λεπτομερειών. Η παρακολούθηση, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε μετά από αίτημα δύο ξένων υπηρεσιών, της Αρμενίας και της Ουκρανίας, κάτι που από μόνο του προκαλεί νέα εύλογα ερωτηματικά. Για να γίνει η επισύνδεση απαιτείται εισαγγελική έγκριση, η οποία δόθηκε».





ΠΗΓΗ