Αποσύρεται από την «κούρσα» για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ο γραμματέας της ΚΟ της παράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου. Η συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν σχετικά αναμενόμενη, λόγω των νέων δεδομένων που προκύπτουν από την υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Κεγκέρογλου εξήγησε ότι η υποψηφιότητά του ήταν αποτέλεσμα του πολιτικού κενού που δημιουργήθηκε μετά την ασθένεια της προέδρου του κόμματος, Φώφης Γεννηματά. Πρόσθεσε ότι με την υποψηφιότητά του στόχευσε να προσθέσει αξία και δυναμική στη στρατηγική της αυτόνομης πορείας με σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα, όπως την διαμόρφωσε η Φώφη Γεννηματά, αλλά και να συμβάλει στη μαζική συμμετοχή των πολιτών στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές.

«Αξιολογώντας τα νέα δεδομένα και μετά από διαβούλευση με τους συνεργάτες μου, η απόφαση μου είναι να συνεχίσω από τη θέση του γραμματέα της ΚΟ την πολύ σημαντική και απαιτητική δουλειά του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή, ιδιαίτερα αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο και να μη συμμετέχω ως υποψήφιος στις διαδικασίες ανάδειξης προέδρου, συμβάλλοντας με όλες μου τις δυνάμεις στην ενότητα του Κινήματος Αλλαγής και στην επανασύνδεσή του με την κοινωνία», υπογράμμισε ο γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ.

Ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν με την επισήμανση ότι «οι υπογραφές ανήκουν στους ίδιους, δεν εκχωρούνται και δεν μεταβιβάζονται» και κάλεσε «όλους και όλες που αναζητούν ένα αύριο με βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη να συμμετέχουν στις εκλογές. Κάθε ψήφος μας δίνει δύναμη!» σημείωσε.

Στην «κούρσα» παραμένουν οι κ.κ. Παπανδρέου, Λοβέρδος, Ανδρουλάκης, Καστανίδης, Γερουλάνος και Χρηστίδης.

Σημειώνεται πως ο κ. Λοβέρδος απάντησε έμμεσα στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου δηλώνοντας στον ΣΚΑΪ πως «ο όρος προοδευτική διακυβέρνηση εμένα μου ακούγεται ύποπτος». Όπως είπε, εξυφαίνεται μια μια απόπειρα δημιουργίας μετώπου ΚΙΝΑΛ- ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως και με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη. Σε αυτό το πλαίσιο, δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προοδευτικό κόμμα και πως, εάν κερδίσει ο ίδιος, θα ακυρώσει τα σενάρια αυτά.

Ο κ. Ανδρουλάκης από πλευράς του έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα αποσυρθεί από την «κούρσα», ενώ ο κ. Καστανίδης τόνισε, μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ, πως θα παραμείνει σταθερός στην υποψηφιότητά του και για τις 5 και για τις 12.

Από πλευράς του ο Παύλος Γερουλάνος δήλωσε σχετικά με την κατάθεση των απαιτούμενων υπογραφών για την υποψηφιότητά του πως «μπροστά μας έχουμε σχεδόν 2 μήνες για να μιλήσουμε με όσες περισσότερες Ελληνίδες και Έλληνες μπορούμε, για τις θέσεις και τις προτάσεις μας, να ανταλλάξουμε ιδέες, να ακούσουμε και να καταγράψουμε τις προσδοκίες, τις αγωνίες και τις ελπίδες τους. Στον δρόμο για μια Ελλάδα δυνατή, για μια κοινωνία ανοιχτή, για μια οικονομία παραγωγική, όλες και όλοι, έχουν λόγο και ρόλο. Ξεκινάμε ένα ωραίο ταξίδι».





ΠΗΓΗ