Eurokinissi

ΕΥΑ ΚΑΪΛΗ

Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκόύ Κοινοβουλίου εξελέγη η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Εύα Καϊλή.

Συγκεντρώνοντας 454 ψήφους, η Εύα Καϊλή εξασφάλισε την εκλογή της από τον Α’ γύρο, στην πέμπτη θέση, από τους εννέα ευρωβουλευτές. Με την διεξαγωγή του Β’ γύρου, οι Αντιπρόεδροι που αναμένεται να εκλεγούν, θα φτάσουν τους 14.

 

TWITTER

H Eυα Καϊλή αναδείχθηκε Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τον πρώτο γύρο

 

Ο υποψήφιος του Κόμματος της Αριστεράς, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος από το 2014 Δημήτρης Παπαδημούλης, δεν κατάφερε να περάσει το όριο για να επανεκλεγεί καθώς έλαβε 299 ψήφους και η τύχη του θα εξαρτηθεί στον δεύτερο γύρο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Α’ γύρου:

Othmar KARAS (EPP, AT) 536
Pina PICIERNO (S&D, IT) 527
Pedro SILVA PEREIRA (S&D, PT) 517
Ewa KOPACZ (EPP, PL) 467
Eva KAILI (S&D, EL) 454
Evelyn REGNER (S&D, AT) 434
Rainer WIELAND (EPP, DE) 432
Katarina BARLEY (S&D, DE) 426
Dita CHARANZOVÁ (Renew, CZ) 406

“Συγχαρητήρια για την εκλογή σου! Για πρώτη φορά από το 2014 το Κίνημά μας θα έχει Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Καλή επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα” αναφέρει σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

 

Συγχαρητήρια έλαβε κι από τον Ανδρέα Λοβέρδο, την υποψηφιότητα του οποίου, ως γνωστόν, είχε υποστηρίξει η κ. Καϊλή στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές. «Συγχαρητήρια στην Εύα Καϊλή που εκλέχτηκε αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου από τον πρώτο γύρο. Εργάσθηκε γι′ αυτό χρόνια και τα κατάφερε. Μεγάλη νίκη για την πατρίδα μας, για την Εύα, για την παράταξη», ήταν το μήνυμα του κ. Λοβέρδου.

 





ΠΗΓΗ