Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά τον σεισμό των 6 ρίχτερ στην Ελασσόνα, με τον κ. Τσαβούσογλου να εκφράζει την αλληλεγγύη της Τουρκίας και την ετοιμότητά της να βοηθήσει εάν χρειαστεί.

Ο κ. Τσαβούσογλου «εξέφρασε αλληλεγγύη προς την Ελλάδα μετά το σεισμό που σημειώθηκε στη Λάρισα, καθώς και την ετοιμότητα της χώρας του να συνεισφέρει βοήθεια εφόσον προκύψει ανάγκη», σημειώνει με σχετική ανάρτησή του στο twitter το υπουργείο Εξωτερικών.

Παρών στην συνομιλία ήταν και ο Γεωργιανός Νταβίντ Ζαλκαλιάνι, ο οποίος εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη και συμπαράσταση του, όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, επικοινώνησε επίσης με τον Νίκο Δένδια, για να εκφράσει την αλληλεγγύη του κυπριακού λαού και την ετοιμότητα της χώρας του να συνδράμει μετά το σεισμό που σημειώθηκε στην Κεντρική Ελλάδα.

Και ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Γκάμπι Ασκενάζι, επικοινώνησε με τον Ελληνα ομόλογό του για να εκφράσει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή του.

Πηγή: ΑΠΕ





ΠΗΓΗ