Και ξαφνικά οι Έλληνες νεοναζί έγιναν «ειρηνόφιλοι» και «ουδετερόφιλοι» για να μην κακοκαρδίσουν το καθεστώς Πούτιν. Ο νέος αρχηγός των Ελλήνων ναζί, μιας και ο Μιχαλολιάκος έχει παραμερίσει, ο κατάδικος Ηλίας Κασιδιάρης με ανακοίνωση του καταδικάζει την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία με τα παρακάτω λόγια:

«Ο Ηλίας Κασιδιάρης καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για πολεμική εμπλοκή της Ελλάδος στην Ουκρανία μέσω της αποστολής βαρέων όπλων στο μέτωπο. Η αποστολή ελληνικών στην Ουκρανία συνιστά de facto πολεμική εμπλοκή της χώρας μας. Ο Μητσοτάκης διέπραξε μείζον έγκλημα εις βάρος του εθνικού συμφέροντος»1.

Τα κατασχεμένα καλάσνικοφ που έστειλε η κυβέρνηση στην Ουκρανία έγιναν βαρύς οπλισμός και μείζον εθνικό έγκλημα. Ένα βήμα παραπέρα πήγε το δεξί του χέρι στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας και πια η φωνή του στον δήμο, Αθανάσιος Αϊβατίδης που είπε στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας στις 2 Μαρτίου 2022 κατά την συζήτηση ψηφίσματος καταδίκης της ρωσικής εισβολής:

«Ο οπλισμός που έστειλε η Ελλάδα στην Ουκρανία έχει καταλήξει σε ουκρανικά παραστρατιωτικά τάγματα, που είναι υπεύθυνα για τον συστηματικό διωγμό και την κλιμακούμενη εξόντωση του λαού της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας»2.

Φυσικά ιδέα δεν έχει για την κατάληξη του ελληνικού οπλισμού, αλλά θέλησε να βάλει και αυτός το λιθαράκι του στην παραπληροφόρηση. Μας «πληροφορεί» ότι τα ελληνικά όπλα βρίσκονται στα νεοναζιστικά τάγματα (τον όρο νεοναζιστικά επιμελώς τον παραλείπει) του Αζόφ, που τόσο έχουν διαφημιστεί τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα από την αριστερά και την δεξιά. Να ξεκαθαρίσουμε ότι και εμείς θεωρούμε το τάγμα του Αζόφ ως νεοναζιστική ομάδα, αλλά τα 500 άτομα, τόσοι υπολογίζονται ότι το αποτελούν, δεν μπορούν να σηκώσουν τον ρόλο που τους αποδίδει η ρωσική προπαγάνδα. Ένα διαφωτιστικό άρθρο για την ουκρανική ακροδεξιά και πώς θέριεψε κατά την εξέγερση της πλατείας Μαϊντάν λόγω της υπέρμετρης βίας που χρησιμοποίησε η ρωσόφιλη κυβέρνηση του Γιανουκόβιτς διαβάστε την ανάλυση των Ουκρανών αναρχικών: «Πόλεμος και αναρχικοί στην Ουκρανία: ένα χρονικό και μία θέση».

Πρωτοπόρα στην μάχη υπέρ του πολέμου του Πούτιν αναδεικνύεται η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, με κείμενα που στηρίζουν τον Πούτιν και καρφώνουν τους υπόλοιπους «ρωσόφιλους» της ακροδεξιάς ότι δεν είναι το ίδιο συνεπείς στον αγώνα με αυτούς.

Για παράδειγμα σε χθεσινό άρθρο με τίτλο: «Το… “κόμμα του Πούτιν” που απεδείχθη… “κόμμα του Μπάϊντεν”!» καρφώνουν τον Βελόπουλο ότι δεν είναι πια το «κόμμα του Πούτιν» που εμφανιζόταν στον ακροδεξιό χώρο στις εκλογές του 2019, αλλά ένα ουδετερόφιλο κόμμα μιας και δήλωσε την Τρίτη στην συζήτηση στην Βουλή: «Ρωσσία και Ουκρανία είναι τουρκόφιλες και ως εκ τούτου, η Ελλάδα δεν θα πρέπει να πάρει θέση». Και συνεχίζει ο ανώνυμος αρθρογράφος, που αποδεικνύεται μάστορας στην προπαγάνδα, «οπότε, μάλλον για το… “κόμμα του Μπάϊντεν” πρόκειται, κι όχι του Πούτιν – γι’ αυτό και το χαϊδεύει το σάπιο κατεστημένο της αμερικανοκρατίας!», απαιτεί, δηλαδή, ξεκάθαρες φιλορωσικές θέσεις σαν αυτές που είχε διαχρονικά η Χρυσή Αυγή3.

Σε άλλο χθεσινό ανώνυμο άρθρο από την χρυσαυγίτικη ιστοσελίδα με τίτλο: «Αλήθεια, ποιοι εμποδίζουν την ασφαλή εκκένωση των Ελλήνων της Μαριούπολης;», που το συνοδεύει φωτογραφία του τάγματος Αζόφ «πληροφορούμαστε» ότι την αποχώρηση της ελληνικής μειονότητας από την περιοχή εμποδίζουν Ουκρανοί παραστρατιωτικοί, αλλά έχει και μια πινελιά αλήθειας το άρθρο, η Μαριούπολη είναι περικυκλωμένη από τον ρωσικό στρατό που είναι έτοιμος να επιτεθεί από αυτούς λοιπόν κινδυνεύει πρώτα και κυρίως η ελληνική μειονότητα4.

Με ένα τρίτο ενδεικτικό άρθρο επεμβαίνει και στα πολιτιστικά: «Κυνήγι μαγισσών σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η χούντα Μητσοτάκη ετοιμάζεται να απαγορεύσει τον… Ντοστογιέφσκι!»5. Ο αρθρογράφος παίρνει το επιχείρημα περί νεομακαρθισμού στην Ελλάδα, που το έριξε πρώτος, ο δημοσιογράφος Θανάσης Αυγερινός στο Όπεν, και το απογειώνει. «Σ’ ένα ανελέητο «κυνήγι μαγισσών», που αγγίζει τα όρια του γελοίου, έχουν επιδοθεί οι “δημοκράτες” της Δύσης, με αφορμή την ρωσσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία» (σ.σ. η υπογράμμιση δική μας).

Ενώ με ένα τέταρτο, χθεσινό επίσης, άρθρο μας «ενημερώνουν» για το δόγμα Μπρεζίνσκι και πως αυτό εφαρμόστηκε το 1999 στην νατοϊκή εισβολή στην Γιουγκοσλαβία6. Μέσα σε μια μέρα αναπαρήγαγαν όλα τα βασικά επιχειρήματα της ρωσικής πλευράς υπενθυμίζοντας στην ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα ποιοι είναι οι πιο ρωσόφιλοι στην πατρίδα μας. Άλλωστε αυτοί λόγω ιδεολογικής συνοδοιπορίας με την ναζιστική Γερμανία έχουν το απαιτούμενο θράσος για να υποστηρίξουν κάθε ωμότητα του πουτινικού καθεστώτος.

Όσοι ξεχνούν την αγαστή συνεργασία ρωσικών καθεστωτικών κύκλων με την Χρυσή Αυγή, να θυμίσουμε μόνο ότι το βίντεο της συνομιλίας Κασιδιάρη – Μπαλτάκου το 2014 διοχετεύτηκε από τον ρωσικό ιστότοπο rutube.ru, και πιστεύουν ότι θα πάρουν αυτοί την θέση του αγαπημένου παιδιού του ρωσικού καθεστώτος, ξεγελιούνται. Ο Κασιδιάρης ήδη, ακόμα και από την φυλακή, είναι ο πιο ισχυρός ακροδεξιός υποστηρικτής του ρωσικού καθεστώτος (φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις) και όταν βγει, που θα γίνει σε μερικά χρονάκια, θα σαρώσει Βελόπουλο και λοιπούς που συνωστίζονται στην αυλή της πρεσβείας. Τότε ή θα αναγκαστούν να πάνε με τον Κασιδιάρη, όπως τώρα ετοιμάζονται να μπουν στο κόμμα Βελόπουλου, ή να περάσουν στο περιθώριο.

Για υστερόγραφο να κοπιάρουμε και λίγο Μιχαλολιάκο, τον έκπτωτο «Έλληνα φύρερ» για το αν ο Ζελένσκι και η κυβέρνησή του είναι ναζιστική: «Μας λένε επίσης οι Ρώσσοι αξιωματούχοι ότι κάνουν την στρατιωτική επιχείρηση ενάντια στο “ναζιστικό” καθεστώς του Κιέβου. “Ναζιστικό” καθεστώς με πρόεδρο Εβραίο, τον Ζελένσκι, και την μισή κυβέρνηση;…»7. Ακόμα και αυτός εξανίσταται με την χονδροειδή προπαγάνδα που παραβιάζει βασικά θεμέλια της ναζιστικής ιδεολογίας.

2 https://www.youtube.com/watch?v=THQNCzB7tmA

7 Για τον πόλεμο στην Ουκρανία http://www.nmichaloliakos.gr/2022/02/blog-post_25.html





ΠΗΓΗ