Eurokinissi Sports

ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 19ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΚΗ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα κινείται σε τρία επίπεδα προαναγγέλλει η κυβέρνηση, καθώς στον απόηχο της άγριας δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στην Θεσσαλονίκη ξεσηκώνεται κύμα συγκίνησης αλλά και οργής. 

″Οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν θα κινούνται σε τρία επίπεδα: ακόμα πιο αυστηρό πλαίσιο για τους συνδέσμους των οπαδών (λέσχες), εντατικοποίηση των ελέγχων από την Ελληνική Αστυνομία, αλλαγές στον τρόπο διοίκησης της ομοσπονδίας καθώς και διερεύνηση για τον πραγματικό ρόλο που ασκούν οι ΠΑΕ”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες μετά την σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό.

″Είναι χρέος μας προς τη νέα γενιά, η κυβέρνηση θα συνεχίσει και περιμένουμε από όλους να συνδράμουν την Πολιτεία”, σημείωσε λίγο νωρίτερα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουμε ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό της νεανικής και οπαδικής βίας, είπε ο Γιάννης Οικονόμου, ενώ υπογράμμισε ότι η ΕΛΑΣ κατάφερε πολύ γρήγορα να εξιχνιάσει αυτή την δολοφονία, χάρη και στις αποφάσεις που προηγήθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν, ”Επανήλθε το ιδιώνυμο, ενισχύθηκε η Αστυνομία, και με τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα αυστηροποιήθηκαν οι ποινές για οπαδική βία, είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τις δολοφονικές πρακτικές, όπως τα χτυπήματα στα πόδια με μαχαίρια από τους χούλιγκαν ώστε να αποφεύγουν τις κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας όταν συλλαμβάνονται, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στην εξειδίκευση των ρυθμίσεων στη Βουλή.

 

Huffpost Greece

Από τη σύσκεψη για την οπαδική βία υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. 7 Φεβρουαρίου 2022

 

Επιδότηση καταναλωτών για την ενέργεια και τον Φεβρουάριο 

″Στόχος να μειώσουμε όσο γίνεται να μειώσουμε το αποτύπωμα αυξήσεων στην τσέπη καταναλωτών”, σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης για παράταση της πρόβλεψης για επιδότηση των καταναλωτών και των νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν υπέρογκο κόστος λόγω αύξησης των τιμολογίων στην ενέργεια.

Παράλληλα, απέρριψε τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών που επανέρχονται μέσω δημοσιευμάτων, επιμένοντας ότι ”οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και θα τις κερδίσει η ΝΔ” με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο.

 

Βελτίωση οικονομικού κλίματος 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε παράλληλα στην Οικονομία, τονίζοντας ότι ο δείκτης οικονομικού κλίματος βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων ετών ξεπερνώντας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Η Ελλάδα είναι ”παγκόσμια πρωταθλήτρια επενδύσεων”, όπως προκύπτει από τα στοιχεία στα τέλη του 21, ενώ ήταν ουραγός το 2019, είπε και συμπληρωσε ότι ”παγκόσμιοι κολοσσοί επιλέγουν την Ελλάδα και μας δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης”.

 





ΠΗΓΗ