Dimitris Papamitsos

K. Mitsotakis – Elpidoforos

Μία σχέση που μέσα σε λίγα 24ωρα πέρασε από χίλια κύματα. Μία συνάντηση που ενώ ήταν στο αρχικό πρόγραμμα του πρωθυπουργού, στην συνέχεια ακυρώθηκε αλλά τελικά έγινε, μετά όμως από μία απολογητική επιστολή.

Η «συγνώμη» του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, όπως διατυπώθηκε μέσω επιστολής του, άλλαξε το κλίμα για τον κ. Ελπιδοφόρο και η συνάντηση του με τον πρωθυπουργό έγινε στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον Ο.Η.Ε.

«Θεωρείται λήξαν το θέμα με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής» έλεγαν κυβερνητικές πηγές μετά τη διευκρινιστική δήλωση του κ. Ελπιδοφόρου για την κίνηση του να παραστεί στην εκδήλωση εγκαινίων του «Σπιτικού της Τουρκίας», παρουσία του Ταγίπ Ερντογάν και του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ.

Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον κ. Ελπιδοφόρο συζητήθηκαν θέματα της Ομογένειας και τρόποι συνεργασίας για την καλύτερη υποστήριξη του πολυδιάστατου έργου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε στον κ. Μητσοτάκη το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη επαναλειτουργία του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero.

Επίσης συζήτησαν ζητήματα του οικουμενικού Ελληνισμού και επαναβεβαίωσαν τους στενούς, ιστορικούς δεσμούς αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας που συνδέουν την Αρχιεπισκοπή και το ποίμνιό της με τη μητέρα πατρίδα.





ΠΗΓΗ