Στις 11πμ ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Για την ίδια ώρα ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο πλέον αναβάλλεται και θα συνεδριάσει μία από τις επόμενες ημέρες με τη νέα του σύνθεση.

Με την αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος, ο πρωθυπουργός θέλει να σταλεί το μήνυμα ότι μετά από μία μακρά περίοδο παρατεταμένων κρίσεων σε διάφορα «μέτωπα», οι οποίες απαιτούσαν και ειδική διαχείριση- όπως η πανδημία, τα ελληνοτουρκικά αλλά και οι πυρκαγιές- η κυβέρνηση περνά στη φάση υλοποίησης του σχεδιασμού της για τη χάραξη αναπτυξιακής πορείας για τη χώρα. Και τώρα είναι ο πλέον κατάλληλος χρόνος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς –όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές- θέλει να ανέβει στη Θεσσαλονίκη για τη Δ.Ε.Θ. με νέο κυβερνητικό σχήμα.

Σχετικά με τις επερχόμενες αλλαγές, στενοί συνομιλητές του Κυριάκου Μητσοτάκη υπογραμμίζουν ότι ο ανασχηματισμός θα είναι αξιολογικός και όχι τιμωρητικός. Στόχος θα είναι η πιο εύρυθμη λειτουργία της κυβέρνησης και η διόρθωση κάποιων σημείων που προκάλεσαν «παραφωνίες» κατά το πρώτο μισό της τετραετίας.

Στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρούν σίγουρη την είσοδο νέων βουλευτών –ειδικά σε θέσεις υφυπουργών. Πέρα από τον προφανή στόχο της ανανέωσης του κυβερνητικού σχήματος, αναμένεται να ικανοποιηθεί και μεγάλο μέρος «γαλάζιων» ψηφοφόρων που είχαν δει να καταλαμβάνουν υπουργικές θέσεις πολλοί τεχνοκράτες και εξωκοινοβουλευτικοί. Αυτές οι αντικαταστάσεις δεν αποκλείεται να προκαλέσουν μία σειρά αλλαγών και σε θέσεις γενικών γραμματέων των υπουργείων.

 

 





ΠΗΓΗ