Το βαρύ κλίμα για τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο- ακόμα και εντός της ΝΔ- είχε διαφανεί από την τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάνη σε ραδιοφωνική της συνέντευξη (Real FM), που χαρακτήρισε ως ένα «βαρύτατο ηθικό και πολιτικό ατόπημα» την κίνηση του βουλευτή να δημοσιοποιήσει ονόματα παιδιών μεταναστών που θα πάνε στο σχολείο,

Λίγη ώρα μετά, ο Γιάννης Οικονόμου με τη φράση: «ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα μπορούν να γίνονται ανεκτά», ουσιαστικά έβγαλε «κίτρινη κάρτα» στον βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο για την ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Και παράλληλα έστειλε ένα μήνυμα προς όσους εντός της ΝΔ ή της κυβέρνησης ενδεχομένως εκφράζουν τις ίδιες απόψεις με τον βουλευτή. «Αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης είναι τα ανθρωπινά δικαίωμα όσων βρίσκονται ελληνική επικράτεια. Αυτή η αρχή είναι αδιαπραγμάτευτη. Όλα τα στελέχη πρέπει να ακολουθούν αυτήν την αρχή», ξεκαθάρισε ο Γιάννης Οικονόμου.

Όλη η ένταση προκλήθηκε όταν ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος αναπαρήγαγε δημοσίευμα της ιστοσελίδας meaculpa.gr –που ανήκει στη σύζυγο του- το οποίο στην αρχική του μορφή δημοσίευσε ονόματα μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας. Αυτή η αναπαραγωγή από την πλευρά του βουλευτή της ΝΔ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από κόμματα της Αντιπολίτευσης που ζητούσαν τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν ένα λάθος που δεν συνάδει με τις αρχές της ΝΔ», εξηγώντας ότι είναι αδιαπραγμάτευτη για την κυβέρνηση η διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειδικά των παιδιών. «Κάθε παιδί που βρίσκεται στη χώρα, οφείλει να έχει την εκπαίδευση που πρέπει να έχει», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

 

 

 





ΠΗΓΗ