Τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενημέρωσε το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός προστασίας του πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφορικά με την εκτέλεση του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Η δολοφονία Καραϊβάζ έχει σοκάρει όλη την κοινωνία

Βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ.Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για ένα ειδεχθές έγκλημα, στο οποίο προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα η δημοσιογραφική ιδιότητα του θύματος.

«Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είναι έγκλημα ειδεχθές. Η δημοσιογραφική ιδιότητα του θύματος προσδίδει ιδιαίτερο βάρος στην υπόθεση. Μόλις συναντήθηκα και ενημέρωσα τον πρωθυπουργό. Με ρητή εντολή του, οι έρευνες θα επισπευσθούν στο μέγιστο. Η Ελλάδα έχει, με κάθε στατιστική, πολύ μικρό αριθμό ανθρωποκτονιών στην Ευρώπη. Είναι ασφαλής και ήσυχη χώρα. Η Ελληνική πολιτεία λειτουργεί με μέγιστο σεβασμό στην ελευθεροτυπία και την προστασία των δικαιωμάτων. Η Ελληνική Αστυνομία θα εργαστεί με τη μέγιστη επιμέλεια, όπως κάνει πάντα, για να βρει τους ενόχους και να τους παραδώσει στην ελληνική δικαιοσύνη για να επιληφθεί. Εκφράζω βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

ΠΗΓΗ