ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μήπως το σχεδίαζε ο Μπογδάνος

«Λυπάμαι για τη διαγραφή μου από την Κ.Ο. της ΝΔ. Δυστυχώς, στην πολιτική οι ξεκάθαρες ιδεολογικές τοποθετήσεις έχουν κόστος και ορισμένες αλήθειες δεν λέγονται χωρίς επιπτώσεις» έγραψε σχετικά, αναρτώντας παράλληλα βίντεο από την ομιλία του, όπου είχε επιτεθεί κατά του ΚΚΕ.

 

 

Σημειώνεται πως ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εξαπέλυσε από πλευράς του επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα, μετά τη δριμεία κριτική που άσκησε ο ίδιος στον βουλευτή.Ο κ. Δένδιας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως επιχειρεί να δημιουργήσει μια εικόνα διαφοροποίησής του από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, υπογραμμίζοντας πως «ως υπουργό Εξωτερικών με επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την κυβέρνησή του εκπροσωπώ και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, όπως τονίζω σε κάθε ευκαιρία. Οι ενέργειές μου είναι το προϊόν της στενής και ειλικρινούς συνεργασίας μου μαζί του και η ισχυρή προσήλωσή μου στην επιτυχία των κυβερνητικών στόχων είναι δεδομένη».

Ο κ. Δένδιας, μετά την ομιλία του κ. Μπογδάνου, τον είχε εγκαλέσει δημόσια, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως «οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας για την αποκόμιση κομματικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και διαχρονικά η κατάθεση στεφάνου με τη Χρυσή Αυγή είναι απαράδεκτη. Είναι ώρα να σοβαρευτούμε αυτήν την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει εθνική απειλή. Και όσο εγώ εκπροσωπώ την κυβέρνηση ως υπουργός δεν θα ξαναγίνει ανεκτή στην αίθουσα αυτή τέτοια προσπάθεια, για να είμαστε συνεννοημένοι όλοι».

Ο κ. Μπογδάνος είχε νωρίτερα δώσει ομιλία με αναφορές που προκάλεσαν αντιδράσεις, ειδικότερα λόγω της φράσης του «ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς: τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος έλεγε ότι ήταν οι κομμουνιστές», και του ότι υπεραμύνθηκε της συμμετοχής του στο Βίτσι, σε μία εκδήλωση στην οποία παρέστησαν και μέλη της Χρυσής Αυγής.

Σημειώνεται πως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, δήλωσε πως «αυτή τη στιγμή θα περιοριστούμε στη διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Το τι θα πράξουν τα όργανα του κόμματος είναι ένα ζήτημα που αφορά εκείνα». Ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει ο κ. Μπογδάνος στη ΝΔ, ο κ. Γεραπετρίτης δεν το απέκλεισε, σημειώνοντας ότι το πολιτικό σκηνικό είναι πολύ δυναμικό: «Υπάρχουν πολύπλευρες μετεγγραφές μεταξύ διαφορετικών και ετερόκλητων πολιτικών σχηματισμών, βλέπουμε συμμαχίες μεταξύ σχηματισμών που δε θα το περίμενε κανείς. Είναι προφανές ότι μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο το οτιδήποτε θα μπορούσε να συμβεί στο μέλλον».  

Πρόσθεσε πάντως ότι η διαγραφή του κ. Μπογδάνου δε δημιουργεί κανένα πρόβλημα στη ΝΔ και ότι δεν προέκυψε από τον μεμονωμένο λόγο του βουλευτή, αλλά ήταν το σωρευτικό αποτέλεσμα δράσεών του το τελευταίο διάστημα.

ΠΗΓΗ