Την Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου αναμένεται να επανακατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για το επίδομα ενός μισθού στους αστυνομικούς, αλλά και για άλλες κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το νομοσχέδιο στο οποίο θα κατατεθεί η τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι του Υπουργείου Πολιτισμού, συζητείται και ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής, και αφορά το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι να δοθεί έκτακτο βοήθημα ενός μισθού σε ιατρούς, νοσηλευτές, εργαζόμενους στην καθαριότητα και στους ΟΤΑ, αστυνομικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες κ.α. Το κείμενο της τροπολογίας είχε δοθεί από χθες το βράδυ στο Προεδρείο της Κ.Ο.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική τροπολογία αφορούσε μόνο τους αστυνομικούς και είχε προκαλέσει αντιδράσεις στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.
Επισημαίνεται ότι παράλληλα θεσπίζεται νέα διαδικασία για την κατάθεση τροπολογιών, έτσι ώστε πρώτα να εγκρίνεται η τροπολογία και μετά να συλλέγονται οι υπογραφές.

Πλέον ο προτείνων θα παρουσιάζει εισηγητικό σημείωμα για την αναγκαιότητα της τροπολογίας αναφέροντας σε ποιο νομοσχέδιο προτείνεται να κατατεθεί.

Πριν την συλλογή υπογραφών η τροπολογία θα αποστέλλεται στην Γραμματεία της Κ.Ο. για έγκριση, η οποία για το σκοπό αυτό θα το προωθεί στα μέλη του Προεδρείου της Κ.Ο. Μετά την έγκριση θα γίνεται η συλλογή των υπογραφών και θα αποστέλλεται ολοκληρωμένη στην Γραμματεία της Κ.Ο. για κατάθεση.

ΠΗΓΗ