Έντονη η αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, όπου διεξάγεται συζήτηση κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει απολογισμό των κοινωνικών πολιτικών που έχει ακολουθήσει η κυβέρνησή του.

Η συζήτηση λαμβάνει χώρα στον απόηχο των εξελίξεων που ακολουθούν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και εν μέσω μιας περιόδου όπου είναι ιδιαίτερα έντονες οι συζητήσεις περί πρόωρων εκλογών.

Στο βήμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στο επίκεντρο όλων των δράσεών μας είναι ο πολίτης, όχι γενικά και αόριστα ο λαός, η λέξη που χρησιμοποιούν συχνά όσοι θέλουν να θολώνουν την κατεύθυνση των επιλογών τους».

«Είχε προηγηθεί μια τετραετία ψεύδους και ψευδαισθήσεων…μια διαρκής καταιγίδα φόρων, ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο…σήμερα η Ελλάδα είναι μια άλλη χώρα».

«Κομβική τομή η διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού στη χώρα…ένας επιπλέον μισθός για κάθε εργαζόμενο…το είπαμε και το κάναμε».

«Μείωση του ΕΝΦΙΑ αθροιστικά κατά 35%».

.

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: «Αποτελούσε διαχρονικό αίτημα της ΓΣΕΕ που τώρα γίνεται πράξη. Πρόσθετο χρήσιμο εργαλείο που καταπολεμά τη μαύρη εργασία και την εργοδοτική αυθαιρεσία…θα επεκταθεί- ο εργαζόμενος δεν θα δουλεύει ούτε μία ώρα χωρίς να πληρωθεί».

.

«Η επιθεώρηση εργασίας έχει αναβαθμιστεί σε ανεξάρτητη αρχή»

«Έπρεπε να έρθει κεντροδεξιά κυβέρνηση να το κάνει, εσείς τι κάνατε τέσσερα χρόνια κύριε Τσίπρα;» είπε ο πρωθυπουργός, έχοντας προηγουμένως απευθυνθεί και στον γγ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα.

«Μέσα στην πανδημία η Ελλάδα μπόρεσε να μειώσει κατά σχεδόν 5 μονάδες την ανεργία».

.

«Σήμερα η Ελλάδα είναι μια άλλη Ελλάδα, ανήκει στα κράτη με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη και τη μεγαλύτερη μείωση ανεργίας στην Ευρώπη, από τις πρώτες χώρες του ΟΟΣΑ στη μείωση των φόρων, αποπλήρωσε νωρίτερα απ’ ότι προβλεπόταν τον δανεισμό της στο ΔΝΤ, ενώ τον Αύγουστο απελευθερώνεται και από την ενισχυμένη εποπτεία διεκδικώντας πλέον την ανάκτηση της πολυπόθητης επενδυτικής βαθμίδας»

.
.

Συνεχείς οι επιθέσεις του πρωθυπουργού κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα: «Γελάτε και με αυτά, γιατί δεν τα κάνατε, αντί να γελάτε και να ειρωνεύεστε;»

«Πολλές από τις αλλαγές που περιέγραψα τις θεωρώ αυτονόητες, θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε αυτή την αίθουσα, να υπάρχει διακομματική στήριξη…μα αναρωτιέμαι γιατί κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν τις ψηφίσατε».

«Παραδώσατε την ανεργία στο 17,2% και τη ρίξαμε στο 12,5%. Παραδώσατε κατώτατο μισθό 650 ευρώ και σήμερα είναι 713 ευρώ».

Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης το 2023 προανήγγειλε ο πρωθυπουργός.

«Σε έναν κόσμο διαρκών αλλαγών, αλλεπάλληλων κρίσεων, προϋπόθεση για την κοινωνική ευημερία είναι πάντα η οικονομική ανάπτυξη…ισχυρό κράτος είναι το σταθερό κράτος, που εξασφαλίζει σιγουριά και συνέχεια στις επιλογές του».

Στο βήμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Μετά τη χθεσινή σας εμφάνιση στο ευρωκοινοβούλιο χρειαζόσασταν μια τόνωση ηθικού»

«46 λεπτά μιλούσατε, δεν είπατε τις λέξεις ακρίβεια, πληθωρισμός, βενζίνη, πανδημία, σκευωρία, Novartis»

«Τόσα μα τόσα πολλά ψέματα. Είναι η πραγματικότητα που σας διαψεύδει. Ντυθήκατε σήμερα όχι σοσιαλδημοκράτης, μα ΚΚΕ».

«Έχετε δημιουργήσει κατάσταση ζούγκλας για τους εργαζόμενους»

«Εμάς μας αρέσει η λέξη λαός, έχει ισχυρό πρόσημο και φορτίο σε αυτή τη χώρα»

Οι εκλογές, «η κορυφαία δημοκρατική διαδικασία έχει γίνει αντικείμενο στοιχημάτων στο καζίνο του καθεστώτος σας»

«Ευκαιρία σήμερα να αφήσετε τα ήξεις αφήξεις»

«Είστε παράγοντας πολιτικής αστάθειας στον τόπο»

«Ζητάμε εδώ και μήνες εκλογές…σας ζητάω σήμερα να σταματήσετε να μαδάτε τη μαργαρίτα και να δώσετε μια απάντηση».

.

«Ήττα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, Βατερλώ από το βούλευμα της Δικαιοσύνης που διέλυσε το αφήγημα περί σκευωρίας…χθεσινό στραπάτσο στο Ευρωκοινοβούλιο για κράτος δικαίου και ελευθεροτυπία»

«Κυρίαρχο συναίσθημα η ανασφάλεια»

«4η στην ΕΕ η Ελλάδα στις χώρες που έχουν δώσει όπλα στην Ουκρανία. Γιατί μας εμπλέκετε έτσι;»

«Αποφασίσατε μόνος σας να αλλάξετε δόγμα στην εξωτερική πολιτική».

«Γίνεστε νέος Παπάγος, πιστός και δεδομένος σύμμαχος…με την ελπίδα πως κάποια στιγμή αυτή η υπακοή θα εκτιμηθεί»

«Εμείς στέλνουμε όπλα βαρέα στην Ουκρανία, 4οι στην Ευρώπη, ικανοποιώντας την απαίτηση των Αμερικανών συμμάχων μας και αυτοί δίνουν αεροπλάνα στην Τουρκία για να κάνει παράνομες υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά…ωραία αποτελέσματα έχει η στρατηγική σας».

«Πώς το καταφέρατε αυτό με το Turkaegean;»

«Σας κατηγορούμε για επικίνδυνη διαχειριστική ανικανότητα»

«Παρά τις πολύ μεγάλες διαφορές μας, απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας και του Ερντογάν, είμαστε ενωμένοι…η χώρα πρέπει όμως γρήγορα να γυρίσει σε πολύ ασφαλή μονοπάτια στην εξωτερική πολιτική».

«Απαράδεκτοι κυβερνητικοί ισχυρισμοί στο σκάνδαλο Novartis»

«Θα ζητήσετε μια συγγνώμη από αυτούς που στοχοποιήσατε; Ηγηθήκατε απίστευτης για δημοκρατική χώρα προσπάθειας, όχι απλά να συγκαλύψετε το σκάνδαλο…προκαταλάβατε την κρίση της δικαιοσύνης και απεδείχθη με το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου ότι καμία σκευωρία δεν υπήρξε»

«Σκευωρία δεν υπάρχει και με τη βούλα της Δικαιοσύνης. Υπάρχει η αποτυχημένη απόπειρά σας να κουκουλώσετε το σκάνδαλο, να στήσετε ειδικά δικαστήρια και τα ερωτήματα του σκανδάλου: Ποιοι δωροδοκήθηκαν, ποιοι εμπόδισαν τους δικαστές;»

.

«Το σκάνδαλο που επιχειρήσατε να κουκουλώσετε ζητάει απαντήσεις. Εμείς θα το πάμε μέχρι τέλους».

«Η Eurostat κατέγραψε νέο άλμα του πληθωρισμού…η ακρίβεια, η λέξη που ξεχάσατε, σαρώνει τα πάντα…ο ενεργειακός πληθωρισμός σκαρφάλωσε από Μάιο σε Μάιο στο 61%. Ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 39%. Αυτό έχει τη σφραγίδα σας»

.

«Επιμονή της προπαγάνδας σας να γυρίζετε στο 2015. Έρχετε εσείς, η παράταξή σας, να παριστάνετε τους τιμητές, που αφήσατε την πατρίδα με άδεια ταμεία το 2014; Που κυβερνούσατε όταν διαλύονταν τα πάντα; Που επιβάλατε τον ντροπιαστικό υποκατώτατο μισθό; Που ξεχαρβαλώσατε το Εθνικό Σύστημα Υγείας;»

«Αντί να ντρέπεστε για αυτό που παραδώσατε το ’15, ζητάτε και τα ρέστα. Αφήσατε δύο φορές τη χώρα χρεοκοπημένη. Την παραδώσαμε εκτός μνημονίου».

«Μοιράσατε εκατομμύρια κρατικού χρήματος για να εξαγοράσετε την υποταγή των ΜΜΕ»

«Η κοινωνική πολιτική είναι ο τίτλος του βιβλίου της πολιτικής μας»

«Στη χώρα και την κοινωνία πρέπει να επιστρέψει η δικαιοσύνη και η ασφάλεια.

«Κατάργηση των νόμων που γεννήσανε την ανασφάλεια, τέλος της εμπλοκής της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας»

«Η κοινωνία κ. Μητσοτάκη δεν σας αντέχει άλλο. Τρία χρόνια αρκετά κ. Μητσοτάκη, δεν θα γίνουν επτά. Το δίλημμα της κάλπης όποτε και αν τη στήσετε θα είναι πολύ απλό. Πολιτική αλλαγή και εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης δίχως τέλος;»

«Ήρθε η ώρα να δηλώσετε σήμερα ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές τον Σεπτέμβρη. Ελάτε να συνεννοηθούμε για τους όρους και τους δημοκρατικούς κανόνες της εκλογικής αναμέτρησης».

Ολοκληρώθηκε η ομιλία του Αλ. Τσίπρα- στο βήμα ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Μιχαήλ Κατρίνης.

Ο κ. Κατρίνης είπε πως η ταξική και ιδεολογική ταυτότητα της ΝΔ είναι εμφανής στη κυβέρνηση: «Είναι σαφές με ποιούς και για ποιούς κυβερνά.Για τους λίγους». Επίσης κατέκρινε έντονα τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για παράσταση πόλωσης με προσωπικές επιθέσεις. «Δεν θα σας ακολουθήσουμε», ανέφερε .

Σχετικά με την εκλογολογία που επικρατεί στο δημόσιο πολιτικό λόγο, ο Μιχάλης Κατρίνης σημείωσε ότι η χώρα έχει ήδη μπει, με ευθύνη της κυβέρνησης, σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, τονίζοντας ότι «όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές, τόσο το καλύτερο.Γιατί η χώρα χρειάζεται μια νέα αλλαγή, ένα νέο ξεκίνημα με το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή».

To βίντεο της πρωτολογίας Μητσοτάκη

Το βίντεο της πρωτολογίας Τσίπρα

Στο βήμα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας

O κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε «ψίχουλα» την κοινωνική πολιτική, ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην άνοδο των ενοικίων και την αύξηση των τιμών σε τρόφιμα και βενζίνη, προσθέτοντας πως οι ενεργειακοί όμιλοι θα συνεχίσουν να καταγράφουν υπερκέρδη. «Ποιος από σας θα μπορούσε να ζήσει με το εξευτελιστικό ποσό των 437 ευρώ τον μήνα;» είπε.

Ως προς την απασχόληση, είπε πως δεν υπάρχει καμία προστασία της εργασίας με την απελευθέρωση των απολύσεων, ενώ υποστήριξε πως η αύξηση στον κατώτατο μισθό έγινε για να ορίσει ταβάνι και να «φρενάρει» τις διεκδικήσεις. Μιλώντας για τα μέτρα στην πανδημία, είπε πως ήταν ανεπαρκή.

Στο βήμα ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκος Βελόπουλος

Αν δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, οδηγήστε την Ελλάδα σε εκλογές, είπε ο κ. Βελόπουλος.

Μεταξύ άλλων, Ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» έκανε λόγο για τραγική εικόνα στο ευρωκοινοβούλιο, ενώ, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το χθες, «μην αναφέρεστε σε αυτούς», προσθέτοντας πως είναι η λογική «το μη χείρον βέλτιστον».

Παράλληλα κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω τους 7.000 υγειονομικούς, ενώ μιλώντας για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, είπε «ελπίζω να μη ζήσουμε ξανά τον εφιάλτη της διακυβέρνησής τους».

Μιλώντας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, είπε πως το κόμμα του έλεγε να μην αποσταλούν όπλα, μα μόνο ανθρωπιστική βοήθεια.

Στο βήμα ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης

Ελπίζω να προκηρύξετε εκλογές, είπε ο κ. Βαρουφάκης, κάνοντας λόγο για θράσος από πλευράς του πρωθυπουργού.

Η χώρα, υποστήριξε, είναι ακυβέρνητη, προσθέτοντας πως «εμείς θέλουμε εκλογές χθες».

Στο βήμα για τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, τον ρώτησε, αν η χώρα ήταν χρεοκοπημένη το 2014, «γιατί είπατε ψέματα με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και ότι θα σκίσετε το μνημόνιο;».

Ο πρωθυπουργός προέβλεψε πως «θα κινηθούμε σε ένα κλίμα έντονης τοξικότητας», προσθέτοντας πως «δεν βλέπω όμως υπουργούς να έχουν κατεβάσει τα μολύβια». Επίσης, αναφερόμενος στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία, είπε πως αν δεν έστελνε η Ελλάδα θα ήταν η μόνη που δεν θα το είχε κάνει, προσθέτοντας πως πάνω στην περιπέτεια της Ουκρανίας μπορεί να προβάλλονται «άλλες φαντασιώσεις, άλλων δυνάμεων, που μπορεί να πάρουν θάρρος και να θέλουν να κάνουν τα ίδια». Ακόμη, μιλώντας για τα γεγονότα στο ΝΑΤΟ, ρώτησε «τι ακριβώς κέρδισε η Τουρκία», ενώ πρόσθεσε πως, αν η Ελλάδα ήταν τόσο ζημιωμένη και η Τουρκία τόσο κερδισμένη, πώς εξηγούνται οι παροτρύνσεις Ερντογάν «μην ψηφίσετε τον Μητσοτάκη»;

«Κύριε Τσίπρα αν το δίλημμα των επόμενων εκλογών είναι ποιος μπορεί να χειριστεί καλύτερα τις πολλαπλές κρίσεις, ποιος να κρατήσει σταθερά το τιμόνι της χώρας, ποιος μπορεί να εξασφαλίσει σταθερότητα και ασφάλεια, ξεκινάτε από βαθιά μειονεκτική θέση» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Να ακούσω την παρότρυνσή σας στα εθνικά πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Πρώτος εγώ το ζήτησα. Πού ήσαστε σε αυτό το μέτωπο όταν δεν στηρίξατε την ελληνογαλλική συμφωνία; Όταν δεν ψηφίσατε την πρόσφατη επένδυση στα Ραφάλ; Για εμάς η άμυνα είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός. Θα σας παρακαλούσα αυτά να μην μένουν μόνο σε κενά λόγια, αλλά να υποστηρίζονται και από τις πράξεις σας» πρόσθεσε.

.

«Κύριε Τσίπρα δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά για εσάς, γιατί η πρώτη φορά υπήρξε τόσο τραυματική…δεύτερη φορά δεν θα υπάρξει γιατί αλλιώς πράγματι θα κινδύνευε η δημοκρατία».

Κατά τη δευτερολογία του ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη Novartis, είπε πως ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται στο ειδικό δικαστήριο «κι εσείς τον χειροκροτείτε», ενώ τόνισε πως δύο κορυφαίοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούνται στο ειδικό δικαστήριο για βαριά ποινικά αδικήματα.

«Ο κ. Παπαγγελόπουλος σύμφωνα με το βούλευμα άσκησε πίεση στην κα Ράικου, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία κατά πολιτικών προσώπων που να δικαιολογούν την ενέργεια αυτή, πράγμα που ο ίδιος γνώριζε. Ο άνθρωπος στον οποίο είχατε αναθέσει την προώθηση της διαφάνειας, είπε στην κα Ραικου, ”κάτσε και θα δεις αν θα σου βγει σε καλό η σχολή σου”. Ωραίο μπουμπούκι διαλέξατε για αναπληρωτή υπουργό δικαιοσύνης. Πάρτε τα . Να τα χαίρεστε. Να χαίρεστε τους υπουργούς σας οι οποίοι παραπέμπονται σε βαθμό κακουργήματος στο ειδικό δικαστήριο. Ο πρώην υπουργός Επικρατείας κατηγορείται για παρεμβάσεις στο χώρο της ενημέρωσης μέσα από μια διαδικασία η οποία έχει κριθεί αντισυνταγματική. Κι εσείς καμαρώνετε γιατί ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται με λιγότερες κατηγορίες. Όντως. ’Αρα τι είναι ολίγον έγκυος; Ολίγον ένοχος; Μιλάμε για άνθρωπο που φαίνεται ότι είχε στήσει κανονικό παραδικαστικό. Και έρχεστε να πανηγυρίσετε και να πείτε ότι κατέρρευσε η σκευωρία» είπε, προσθέτοντας πως «εσείς ήρθατε εδώ κ. Τσίπρα, κρεμάσατε δέκα πολιτικούς αντιπάλους στα μανταλάκια. Η εισαγγελέας αρχειοθέτησε 9 από τις 10 υποθέσεις. Μιλήσατε για συγνώμη. Εσείς στον κ. Πικραμένο ζητήσατε συγνώμη; Ναι, κ. Τσίπρα πολιτική σκευωρία του χειροτέρου επιπέδου ήταν αυτή που στήθηκε από εσάς. Θα συγκροτηθεί ειδικό δικαστήριο και στο εδώλιο θα κάτσει το περιβόητο ηθικό σας πλεονέκτημα, αυτή η σκοτεινή περίοδος που επιχειρήσατε να ελέγξετε τους αρμούς της εξουσίας».

Το βίντεο της δευτερολογίας Μητσοτάκη

Σε εξέλιξη η δευτερολογία του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα

Αναφερόμενος στη δήλωση Μητσοτάκη περί εκλογών στο τέλος τετραετίας, είπε «ποιος σας πιστεύει»;

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στα περί κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης, λέγοντας πως «δίνετε πάλι υποσχέσεις», ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως «εξαπατήσατε τους συνταξιούχους 2 φορές….τους εξαπατήσατε και 2η φορά μετά την εκλογή σας, όταν λέγατε να μην κάνουν προσφυγή για τα αναδρομικά. Τώρα τους λέτε ότι μόνο όσοι έκαναν προσφυγή θα πάρουν τα αναδρομικά».

«Καταργήσατε το 8ωρο, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, την αιτιολογημένη απόλυση και μιλάτε για ”νόμο το δίκιο του εργάτη”» είπε, προσθέτοντας πως «οι άνεργοι στη χώρα, το Μάιο του 2022, είναι 919.236. Είμαστε για να πανηγυρίζουμε;».

«Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει πριν η βλάβη καταστεί ανήκεστος» είπε ο κ. Τσίπρας, υποστηρίζοντας πως η χώρα μπορεί να έχει «προοδευτική κυβέρνηση» από την κάλπη της απλής αναλογικής- μια «προοδευτική κυβέρνηση εργασίας. «Δεν κάνουμε διμέτωπο αγώνα, μα μονομέτωπο κατά της ΝΔ» είπε, ολοκληρώνοντας πως «όσοι θέλουν μια προοδευτική, σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση, δεν έχουν παρά να αποκλείσουν κάθε σενάριο για συνεργασία» με την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Το βίντεο της δευτερολογίας:

Δευτερολογία του Μ. Κατρίνη (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ)

Ο κ. Κατρίνης είπε πως η ακρίβεια σαρώνει τη χώρα και η κυβέρνηση έχει «σηκώσει τα χέρια», προσθέτοντας πως «αυτό τον άτυπο διαγωνισμό στον οποίο επιδόθηκαν σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η αξιωματική αντιπολίτευση για το ποιος είναι ο πιο αποτυχημένος, εμείς δεν θα τον παρακολουθήσουμε. Έχουμε την αντοχή να σας περάσουμε και να σας προσπεράσουμε».

Δευτερολογία του Δημήτρα Κουτσούμπα

Σχολιάζοντας αναφορές στον Τζορτζ Όργουελ από τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα προηγουμένως, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε πως ο διάσημος συγγραφέας ήταν «μεγάλος ρουφιάνος της αντίδρασης».

Ο κ. Κουτσούμπας καταφέρθηκε κατά του ΝΑΤΟ και είπε πως τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας τις πληρώνει ο ελληνικός λαός. Επίσης, αναφέρθηκε στην ακρίβεια, λέγοντα πως δεν μπορεί να δοθεί απάντηση χωρίς αύξηση κατώτατου μισθού και συντάξεων.

Δευτερολογία από τον πρόεδρο της «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκο Βελόπουλο.

Ο κ. Βελόπουλος αποδοκίμασε αυτά που χαρακτήρισε ως προσωπικές επιθέσεις μεταξύ των αρχηγών. Αναφερόμενος στην Τουρκία, είπε πως συνεχίζει τις βάρβαρες προκλήσεις, ενώ τόνισε πως υπάρχει ανάγκη για σχέδιο στήριξης των αγροτών. Σχολιάζοντας την κατάσταση που διαμορφώνεται ως προς τα τρόφιμα διεθνώς, προειδοποίησε πως τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και έρχεται πείνα.

Μιλώντας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, είπε «τι δουλειά έχει το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία; Είναι μέλος του ΝΑΤΟ;».

ΠΗΓΗ